Događanja - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

ODRŽANA EDUKATIVNA RADIONICA „ Kreativne industrije u današnjem društvu“

Objavio Dragica u Događanja · 22/3/2019 15:19:00
U organizaciji Udruge Nikola Tesla- Genij za budućnost i Udruge inovatora Hrvatske održana je 4. edukativna radionica „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca- inspirirani Nikolom Teslom“ na temu „KREATIVNE INDUSTRIJE U DANAŠNJEM DRUŠTVU“. Radionica je održana u prostorijama Hrvatske zajednice tehničke kulture (HZTK) dana 21. ožujka 2019. godine u dvorani HZTK-e u Dalmatinskoj 12.
Radionicu je vodila koprivnička poduzetnica, Sonja Hlebar, autorica računalne videoigre za djecu „Adventures of Eco“ u kojoj djeca kroz igru uče o održivom gospodarenju otpadom. Igrica je namijenjena za djecu predškolske i školske dobi.
Autorica je na vlastitom primjeru pokazala kako i jednostavna vježba može dovesti do inovativne ideje. Prisutni polaznici radionice su odabrali pojam „škole“ na koji su davali pozitivne i negativne asocijacije. Dobivene sintagme su opisivale probleme obrazovnog sustava, a polaznici radionice su potom stvarali kreativna rješenja tih problema. Sonja Hlebar je potom objasnila i neke osnove poduzetništva, kako od ideje krenuti na realizaciju. Polaznici su na radionici naučili izraditi plan i proći kroz sve korake potrebne za pokretanje svog kreativnog poduhvata. Potaknula je prisutne da razmisle o djelovanju u sferi društveno korisnog poduzetništva te svoju kreativnost usmjere prema rješavanju globalnih problema koji spadaju i u djelovanje Nikole Tesle poput obnovljivih izvora energije i očuvanja okoliša. Polaznici su nakon radionice imali priliku prvi iskušati demo verziju igrice „Adventures of Eco“ u kojoj su sakupljali otpad, reciklirali ga i borili se protiv zagađenja.
 


Ocjenjivački sud odabrao finaliste i nominirane za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost 2019“

Objavio Dragica u Događanja · 14/3/2019 13:28:00

Edukativna radionica „ Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca“ Tema radionice: „Kreativne industrije u današnjem drušvu“

Objavio Dragica u Događanja · 13/3/2019 12:10:00

Otvaranje Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli 7. ožujka na TTF-u

Objavio Dragica u Događanja · 8/3/2019 12:03:00

ODRŽANA EDUKATIVNA RADIONICA „DIZAJN UPORABNOG PREDMETA“ U CIKLUSU RADIONICA „KAKO RAZVITI KREATIVNOST I INOVATIVNOST SVAKOG POJEDINCA“

Objavio Dragica u Događanja · 7/3/2019 11:58:00

Edukativna radionica „ Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca“

Objavio Dragica u Događanja · 25/2/2019 09:08:00

Otvaranje Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli 7. ožujka na TTF-u

Objavio Dragica u Događanja · 22/2/2019 08:39:00

Održana edukativna radionica „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca inspirirani Teslom“

Objavio Dragica u Događanja · 20/2/2019 15:30:00
Naprijed
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni