FINALISTI I NOMINACIJE ZA GODIŠNJU NAGRADU „NIKOLA TESLA – GENIJ ZA BUDUĆNOST 2021. - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

FINALISTI I NOMINACIJE ZA GODIŠNJU NAGRADU „NIKOLA TESLA – GENIJ ZA BUDUĆNOST 2021.

Objavio Dragica u Događanja · 18/3/2021 19:46:00
FINALISTI I NOMINACIJE ZA GODIŠNJU NAGRADU „NIKOLA TESLA – GENIJ ZA BUDUĆNOST 2021.“

Stručni ocjenjivački sud godišnje nagrade „Nikola Tesla – Genij za budućnost 2021.“ ocijenio je 18. ožujka 2021. prijave pristigle na natječaj za godišnju nagradu i odabrao nominirane projekte i kandidate.
Finalisti Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli
Stručni ocjenjivački sud ocijenio je i radove učenika i studenata koji su 8. ožujka pristupili Kvizu znanja iz fizike i općem znanju o Nikoli Tesli. Finalisti Kviza u skupini osnovnih škola su Mia Milotić iz OŠ Dragutina Domjanića, Lucija Parunov i Hrvoje Prtenjak iz OŠ kralja Tomislava.
U skupini srednjoškolaca nominirani su Bernard Pribanić iz I. Tehničke škole Tesla, Marko Višić iz III. gimnazije Zagreb i Elena Kutnjak iz Srednje škole Čakovec.
Šest finalista pristupit će i finalnom testiranju 6. travnja ove godine u 17 sati na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, nakon čega će troje najuspješnijih biti nominirano i za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost 2021.“.

U kategoriji kreativnog i inovativnog proizvoda, uporabnog predmeta ili suvenira inspiriranih likom i djelom Nikole Tesle ili replike Teslinog izuma koji se ističe jedinstvenim imidžom, funkcionalnošću, kvalitetom te tržišnim prihvaćanjem nominirani su projekti:
„VR4D GLAGOLJICA“ - autori Zlatko Šakić i Nela Šakić,
„PRO-S SUSTAV ZA PAMETNO UPRAVLJANJE INSTALACIJAMA U KUĆAMA“ - autor Lovre Stipanović,
„SMART BEE – PAMETNA PČELARSKA VAGA“ - autor Matija Hržić.

U kategoriji Teslinog proširenog djelovanja koja se odnosi na zaštitu okoliša, korištenje obnovljivih izvora energije i projekata usmjerenih poticanju kreativnosti i inovativnosti nominirani su projekti:
„SIGURNOSNI SUSTAV KRUŽNE PILE“ – autor Bela Nemet,
„VRT NA STRUJU“ – autor Marko Ratković,
„SONIC PILL“ – autorica Petra Crnetić.
Godišnja nagrada „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ i ove će godine biti dodijeljena tijekom održavanja manifestacije Tesla & friends, trodnevnog obilježavanja Dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija u organizaciji Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost. Svečana dodjela nagrada održat će se 10. srpnja u Hotelu Esplanade u Zagrebu.
Čestitke svim nominiranim kandidatima, a ostalim sudionicima više uspjeha sljedeće godine.Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni