Znanjem do Godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Znanjem do Godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost

Objavio Dragica u Događanja · 10/3/2011 09:59:00
Stotinjak djece i mladih sudjelovalo je na 2. Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli u organizaciji Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost. Ovogodišnji kviz održan je 10. ožujka na Tekstilno – tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima uoči natjecanja predavanje o Teslinim izumima i patentima održao je kustos Tehničkog muzeja u Zagrebu, inače štovatelj Nikole Tesle i poznavatelj njegovog života i rada. Predavanje o Tesli kao simbolu povezanosti Hrvatske i SAD-a održao je i predsjednik Američke gospodarske komore u Zagrebu Don Markušić. Obratio im se i tajnik Udruge inovatora Hrvatske Vojo Raušević te predstavnici Tekstilno – tehnološkog fakulteta u Zagrebu. Kandidati ovogodišnjeg kviza pogledali su i zanimljiv dokumentarni film o Tesli pod nazivom „Gospodar svijeta“ ruskog redatelja Vitalija Pravdića.

S radom Udruge kao i planiranim projektima u ovoj godini, upoznale su ih Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge te Dubravka Davidović, tajnica Udruge.

Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost ove godine namjerava organizirati višednevnu manifestaciju obilježavanja Teslina rođendana pod nazivom „Tesla u Zagrebu“. Uz posjet Smiljanu u planu je izložba posvećena Tesli, kao i kruna manifestacije, večer Tesla & friends i Dodjela Godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost koju će primiti i najbolji kandidat ovogodišnjeg Kviza znanja. 


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni