Održana edukativna radionica „Energetska održivost na geografski način-za urbane sredine“ - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Održana edukativna radionica „Energetska održivost na geografski način-za urbane sredine“

Objavio Dragica u Događanja · 16/2/2022 10:22:00
U organizaciji Udruge Nikola Tesla – genij za budućnost i Udruge inovatora Hrvatske, a u okviru programa „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca inspirirani Nikolom Teslom“ održana je edukativna radionica: Energetska održivost na geografski način – za urbane sredine.
Radionicu je vodila Ružica Lončar, profesorica geografije za učenike 1. tehničke škole Tesla te članove Udruge Nikola Tesla Genij za budućnost i Udruge inovatora Hrvatske.
U uvodnom izlaganju profesorica je govorila o važnosti pametnih gradova koji predstavljaju pametan način donošenja odluka za cijeli grad. Kako bi se grad smatrao pametnim gradom, potrebno je prije svega razviti ‘’smart city’’ strategiju. Za vrijeme trajanja radionice profesorica Ružica Lončar je postavljala pitanja prisutnim učenicima prema kojima su imali priliku biti samostalni i odgovorni pojedinci koji će u društvu imati aktivnu ulogu pri planiranju funkcionalne i optimalne prostorne organizacije u skladu s održivim razvojem.
Jedan od zadataka učenika bio je usporediti dvije fotografije iz grada Rio de Janeira (Brazil) na kojem je prva fotografija prikazivala urbano i poslovno središte grada dok je druga prikazivala siromašne favele grada. Nakon uvodnog predavanja na temu, uslijedila je radionica u kojoj su učenici, podijeljeni u dvije grupe, sudjelovali u izradi plakata u obliku odgovora na već pripremljenih devet zadataka sa materijalom za izradu.
Na radionici je sudjelovalo 11 učenika Prve tehničke škole Tesla te članovi Udruge Nikola Tesla - genij za budućnost, Udruge Inovatora i profesori iz drugih obrazovnih ustanova.
Učenici su bili izrazito aktivni te su pokazali veliki interes za zadanu temu pri čemu su davali svoje prijedloge i mišljenje, bili kreativni i inovativni pri kreaciji samih plakata čime je postignut cilj ove hvale vrijedne radionice
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni