Nominirani inovativni projekti za Godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Nominirani inovativni projekti za Godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost

Objavio Dragica u Događanja · 10/7/2011 10:04:00
Stručni žiri Godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost nominirao je kandidate u kategoriji inovacija i Teslinog proširenog djelovanja kojima će 10. srpnja u Esplanadi na večeri „Tesla & friends biti dodijeljena Godišnja nagrada.

Akademski kipar Pero Jelisić s idejnim rješenjem za portrete, medalje i spomenike Nikole Tesle pod nazivom „Tesla u skulpturi“ jedan je od nominiranih u kategoriji inovacija i inovativnog proizvoda inspiriranog Nikolom Teslom. U istoj kategoriji nominiran je i sedamnaestogodišnji Tino Herljević s projektom „Bežićni prijenos energije“. Učenik zagrebačke XV. gimnazije napravio je model Teslinog povećala koji bežično prenosi energiju na udaljenost od 2 metra. Mladi gimnazijalac u ovoj je kategoriji nominiran i sa zanimljivim projektom „Jezera Hrvatske“, a s projektom „Solarni tracking sustav“ nominiran je i u kategoriji Teslinog proširenog djelovanja.

U kategoriji Teslinog proširenog djelovanja nominirana su još dva projekta. „Tematski park Nikola Tesla“ arhitektonsko je rješenje mladog zagrebačkog arhitekta Timoteja Kritovca. S idejom „Novog školskog predmeta“ iz ekologije i tolerancije u ovoj je kategoriji nominirana i Milia Joldžić.

Godišnja nagrada Nikola Tesla – Genij za budućnost ove se godine drugi puta dodjeljuje u organizaciji Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije, inovacija i inovativni proizvodi inspirirani Teslom, područje Teslinog proširenog djelovanja i Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli. Cilj je nagraditi kreativne i inovativne pojedince koji su inspiraciju pronašli u liku i djelu Nikole Tesle.


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni