Održana edukativna radionica prof. Mirjane Tomašević Dančević pod nazivom „Tesla i ja: moje likovne zabilješke i (likovno) istraživanje o Teslinim izumima“ - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Održana edukativna radionica prof. Mirjane Tomašević Dančević pod nazivom „Tesla i ja: moje likovne zabilješke i (likovno) istraživanje o Teslinim izumima“

Objavio Dragica u Događanja · 24/2/2017 11:19:00
Održana radionica za djecu: Teslin život kao inspiracija za likovno izražavanje

U okviru ciklusa predavanja i radionica pod nazivom „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca“, u četvrtak 23. veljače u dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture održana je interaktivna radionica Mirjane Tomašević Dančević pod nazivom „Tesla i ja: moje likovne zabilješke i (likovno) istraživanje o Teslinim izumima“.

Na radionici je sudjelovalo 40-ak djece uzrasta od sedam do 15 godina - učenika nekoliko zagrebačkih osnovnih škola. Njih je Tomašević Dančević kroz interaktivnu prezentaciju i video upoznala s likom i djelom Nikole Tesle, nakon čega su svoje impresije osnovnoškolci prenijeli na likovne radove.
Inače, Mirjana Tomašević Dančević profesorica je likovne kulture, povijesti i umjetnosti i engleskog jezika, predsjednica je Hrvatskog vijeća Međunarodnog društva za obrazovanje putem umjetnosti i dobitnica više nagrada među kojima i nagrade El Bassiouny InSEA Award 2016. godine.

Organizatorima radionice, Udruzi Nikola Tesla – Genij za budućnost i Udruzi inovatora Hrvatske, cilj je bio na kreativan način upoznati učenike s Teslinim životom i izumima i potaknuti ih na vlastito kreativno i inovativno stvaralaštvo. Likovni radovi nastali na radionici bit će i prezentirani na skorašnjoj izložbi.


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni