Održana edukativna radionica „Radionica brzih dizajnerskih tekstilnih interpretacija“ - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Održana edukativna radionica „Radionica brzih dizajnerskih tekstilnih interpretacija“

Objavio Dragica u Događanja · 27/4/2022 10:28:00
Edukativna radionica „Radionica brzih dizajnerskih tekstilnih interpretacija“.

Održana je edukativna radionica koju je za 2022. godinu pripremila Udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost u suradnji s Hrvatskom zajednicom inovatora u utorak, 26. travnja u 17.00 sati u prostoru Hrvatske zajednice inovatora, Dalmatinska 12, na temu „Radionica brzih dizajnerskih tekstilnih interpretacija“.

Radionica je inspirirana kreativnošću Nikole Tesle, slavnog izumitelja i fizičara koji je ostavio velik trag u našem društvu i načinu na koji živimo.
Na radionici je Branka Kožuh, dipl.ing. predstavila ime Nikole Tesle i gdje ga sve možemo susresti diljem Hrvatske i svijeta.
Cilj radionice je bio otisnuti lik slavnog izumitelja u automobilu Tesla na majice metodom sitotiska. Tehniku tiskanja je predstavila Tatjana Novak, dipl.ing.
Na radionici su sudjelovali učenici Škole za modu i dizajn te osnovnoškolci.
Otiskivanjem originalnog dizajna inspiriranog likom Nikole Tesle probudilo je kreativnost kod sudionika.
Raznim bojama za tkaninu sudionicu su uređivali sitotisak otisnut na tkaninu.

Na kraju kreativnog druženja, izabrane su tri najbolja rada i to radovi (oslikane majice),
Bartol Mariničić i Ana Pirak, učenici 1.c razreda Škole za modu i dizajn i Dita Kosović učenica osnovne škole. Posebno priznanje i nagradu će dobiti u sklopu manifestacije Tesla&frends i svečanog programa ˝Teslina golubica˝, dana 10.srpnja ove godine.Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni