Predsjednica Udruge otvorila Kviz znanja i najavila projekte - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Predsjednica Udruge otvorila Kviz znanja i najavila projekte

Objavio Dragica u Događanja · 1/3/2010 09:36:00
Znanjem do Godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost 

Udruga "Nikola Tesla - genij za budućnost" u srijedu je na Tekstilno - tehnološkom fakultetu u nazočnosti sveučilišnih profesora, predstavnika Tehničkog muzeja grada Zagreba, Udruge inovatora Hrvatske te predstavnika osnovnih škola, srednjih škola i fakulteta predstavila projekte "Tesla & friends" i "Dodjela godišnje nagrade Nikola Tesla", a održan je i Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli.
Tesla - hrvatski brand
Udruga Nikola Tesla - genij za budućnost osnovana u siječnju ove godine manifestacijom Tesla & friends proslavit će i obilježiti rođendan velikana znanosti Nikole Tesle. Jedinstveni događaj kojim se želi skrenuti pozornost na ulogu Nikole Tesle u društvu, ali i potaknuti inovativnost, kreativnost i stvaralaštvo održat će se 9. srpnja u hotelu Esplanade.
- Proučavajući lik i djelo Nikole Tesle najprije sam napravila odjevnu kolekciju i protokolarne darove pod zaštićenim imenom Tesla - genius for the future. Predstavljajući ovaj dizajn diljem svijeta shvatila sam kako u većini zemalja ne znaju porijeklo velikana znanosti Nikole Tesle. Mnogi su mislili da je Tesla bio Amerikanac. Potaknulo me to da krenem dalje u promoviranju Teslina lika i djela, i osnujem udrugu čiji su prvi projekt upravo u realizaciji - objasnila je predsjednica Udruge Dragica Mihajlović inače modna dizajnerica. 
U srpnju proslava Teslina rođendana 
Rad Dragice Mihajlović i Udruge Nikola Tesla - genij za budućnost među prvima je podržao Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu. Važnost Tesle ali i važnost inovacija u društvu u svom su govoru istaknuli i dr.sc. Darko Ujević, dekan Tekstilno - tehnološkog fakulteta te ugledna sveučilišna profesorica dr. sc. Ana Marija Grancarić.
Partner projekta Tesla & friends je i Tehnički muzej u Zagrebu koji godinama promovira lik i djelo Nikole Tesle. O radu muzeja i kabineta posvećenom Tesli na predstavljanju je govorio kustos Renato Filipin, najavivši kako će u sklopu manifestacije 10. srpnja na dan Teslina rođendana biti otvoren kabinet Nikole Tesle. Ondje se nalazi multimedijalni prikaz djetinjstva, školovanja, života i rada ovog velikog izumitelja.

Najboljima iz Kviza znanja o Tesli godišnje nagrade 
Nakon predstavljanja projekta, na Tekstilno - tehnološkom fakulteta održan je i Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli na kojem su sudjelovali osnovnoškolci, srednjoškolci i studenti. Najbolji od njih ulaze u finale natjecanja. Kandidatima koju u finalu pokažu najbolje znanje iz života i rada Nikole Tesle na večeri Tesla & friends biti će uručena godišnja nagrada Nikola Tesla.
- Cilj je mlade ljude potaknuti da uče o Nikoli Tesli te da im Tesla bude uzor u životu. Možda se baš među njima skriva neki novi Tesla - rekla je predsjednica Udruge i pozvala sve koji to žele da se pridruže Udruzi i njenom putu u promicanju Teslina lika i djela te promicanju inovativnosti, kreativnosti i stvaralaštva u hrvatskom društvu. (M.P.)


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni