Održana edukativna radionica „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca inspiriran Nikolom Teslom“ - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Održana edukativna radionica „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca inspiriran Nikolom Teslom“

Objavio Dragica u Događanja · 22/3/2018 19:58:00
Nikoleta Vujović održala predavanje „Važnost poticanja kreativnosti kod djece i mladih“

„Važnost poticanja kreativnosti kod djece i mladih“ naziv je predavanja održanog 20. ožujka u 17 sati u velikoj dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture u Zagrebu.
Predavanje je održala Nikoleta Vujović, potpredsjednica Regionalnog centra za kontrolu stresa i razvoj uma (Centar Mentis), a sudjelovalo je više od 30 edukatora - odgojitelja, nastavnika u osnovnim i srednjim školama te psihologa.

U uvodnom dijelu predavanja Nikoleta Vujović je govorila o kreativnosti, definiciji kreativnosti, uvriježenim mišljenjima kao i modernom shvaćanju kreativnosti kao izvora cjelokupnog ljudskog stvaralaštva, kako umjetničkog tako i znanstvenog. U središnjem i završnom dijelu predavanja predavačica se osvrnula na inovacije i nužnost podrške kreativnim idejama bez kojih, kako je rekla, nema niti inovacija, a predstavila je i načine poticanja kreativnosti, brzog učenja i pamćenja te načina pristupa edukatora predavanjima za djeci i mlade, istaknuvši između ostalog primjer memorijskih kuka povezanih sa Sustavom memorijskih kuka dr. Bruna Fursta.

Predavanje Nikolete Vujović dio je ciklusa predavanja i radionica pod nazivom „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca“ koje organiziraju Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost i Udruga inovatora Hrvatske u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture.Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni