Udruga na Danima Nikole Tesle - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Udruga na Danima Nikole Tesle

Objavio Dragica u Događanja · 16/3/2013 13:44:00
Pred prepunom dvoranom Tehničkog muzeja u Zagrebu, u sklopu već tradicionalnih Dana Nikole Tesle, održana su intrigantna predavanja dvojice znanstvenika, Mladena Martinisa s Instituta Ruđer Bošković i Velimira Abramovića, osnivača i ravnatelja Instituta za kozmološke studije Nikola Tesla u Beogradu. Dvojica znanstvenika u predavanjima su govorila o tajnama iz života Nikole Tesle kao i dosad neotkrivenim Teslinim izumima, koji su temelj daljnjih istraživanja znanstvenika i temelj, kako je gospodin Abramović istaknuo, nove znanosti – nove fizike.

Predavanju je nazočila i gospođa Louisa Vinton, koordinatorica Ujedninjenih naroda i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj, koja je podržala rad udruge i inicijativu udruge da 10. srpnja bude proglašen Danom izumiteljstva u UN-u. Kako bi se inicijativa i realizirala, dogovreni su daljnji susreti i dogovori.

Nakon predavanja, udruga je predstavila planirane projekte u ovoj godini, a predstavnici Grada Zagreba predvođeni pročelnikom Ureda za financije gospodinom Slavkom Kojićem, svečano su otvorili natječaj za dodjelu Godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost koja će biti održana 10. srpnja ove godine u sklopu proslave Teslina rođendana.

Po nastupu na Danima Tesle, profesor Abramović u Zagrebu se na inicijativu udruge susreo s nekoliko eminentnih hrvatskih znanstvenika i izumitelja. Oni će zajedno s Institutom u Beogradu i Brazilu surađivati na novom međunarodnom projektu vezanom uz Teslino djelovanje i utemeljenje nove fizike. Tim znanstvenika, nada se predsjednica udruge Mihajlović, mogao bi uskoro surađivati i na Institutu Nikole Tesle u Zagrebu za čije je osnivanje udruga dala inicijativu.

„Nadamo se da će se barem dio naših inicijativa uskoro realizirati, osobito ova za osnivanjem Instituta Nikole Tesle. Raduje nas što iz dana u dan dobivamo sve veću podršku kako hrvatskih, tako i inozemnih institucija i uglednih pojedinaca, što je pokazala i večer u Tehničkom muzeju, kojem se pak od srca zahvaljujemo na pomoći u organizaciji predavanja, kao i kontinuiranoj promociji Nikole Tesle kroz već poznatu manifestaciju Dani Nikole Tesle“, izjavila je predsjednica udruge Dragica Mihajlović.< Slike


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni