EDUKATIVNA RADIONICA „KAKO RAZVITI KREATIVNOST I INOVATIVNOST SVAKOG POJEDINCA – INSPIRIRANI NIKOLOM TESLOM“ - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

EDUKATIVNA RADIONICA „KAKO RAZVITI KREATIVNOST I INOVATIVNOST SVAKOG POJEDINCA – INSPIRIRANI NIKOLOM TESLOM“

Objavio Dragica u Događanja · 3/2/2023 17:31:00
Umjetna inteligencija - budućnost i integracija u obrazovanju.

Prva u nizu edukativnih radionica koje je za 2023. godinu pripremila Udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost u suradnji s Hrvatskom zajednicom inovatora održat će se u srijedu, 8. veljače u 17.00 sati u prostoru Hrvatske zajednice inovatora, Dalmatinska 12, na temu „Umjetna inteligencija - budućnost i integracija u obrazovanju“.
Radionicu će vodit Krešimir Orozović profesor elektrotehnike za učenike 1. tehničke škole Tesla te članove Udruge Nikola Tesla Genij za budućnost i Hrvatske zajednice inovatora..
Koncept radionice je predavanje i edukacija u kojoj će sudionici biti samostalni i odgovorni pojedinci koji će u društvu imati aktivnu i važnu ulogu za razvoj društva uopće.
Za ubrzani razvoj 4 industrijske revolucije uvelike je zaslužan razvoj umjetne inteligencije koja je zastupljena na svim tehnološkim područjima. Kako su svojstva umjetne inteligencije u područjima primjene sa zahtjevima da se trebaju približiti ljudskim intelektualnim sposobnostima tako su područja njene primjene jednako široka kao i ljudska. Često pa i svakodnevno koristimo umjetnu inteligenciju, a da ponekad nismo svjesni da su neke aplikacije koje koristimo zapravo umjetne inteligencije.
Mogućnosti umjetne inteligencije su velike i široke te mogu pronaći i zauzeti značajno mjesto u obrazovanju od asistenta u nastavi do razvoja novih oblika umjetne inteligencije, što i je tema ovog predavanja.

Radi ograničenog broja mjesta potrebno je potvrditi dolazak i popis svih učenika i profesora (maksimalan broj učenika je 20 osoba, a odraslih 30.) na mail-ove:
predsjednica@unt-genius.hr i ured@unt-genius.hr


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni