VEČERNJAKOV SPECIJAL O NIKOLI TESLI - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

VEČERNJAKOV SPECIJAL O NIKOLI TESLI

Objavio Dragica u Događanja · 20/11/2017 09:29:00
SUDJELOVANJE  PREDSJEDNICE UDRUGE U PROMOCIJI SPECIJALNOG IZDANJA MAGAZINA „TESLA-ČOVJEK KOJI JE IZUMIO 20.STOLJEĆE“

„Tesla čovjek koji je izumio 20.stoljeće“ naziv je Večernjakova specijala koji je predstavljen u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu. Osim prezentiranja  magazina predstavljen je i spot i skladba „Nikola Tesla“koju je Teška industrija ponovo obradila posebno za ovu prigodu, uz vokal Gorana Karana. U sklopu promocije magazina održan je i okrugli stol koji je vodio Božo Skoko (sveučilišni profesor), a sudjelovali su: Robert Bubalo (urednik magazina),Vladimir Paar(akademik), Velimir Abramović ( filozof i veliki poznavatelj Nikole Tesle), Dragica Mihajlović( predsjednica Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost), Damir Mandić (gradonačelnik Karlovca) i Renato Filipin (kustos Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“ u Zagrebu).
Prof. Velimir Abramović, beogradski znanstvenik i humanist, počasni član Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost,podsjetio je kako je Tesla govorio da znanost i umjetnost dolazi iz istog izvora i uvid dolazi odozgo, jer ne postoji logika znanstvenog otkrića. „Moramo unijeti etički moral u znanost,inače se ona razvija kao kombinacija moći i neznanja“, poruka je prof. Abramovića.
Predsjednica Udruge, Dragica Mihajlović, zahvalila se Večernjem listu na promociji genija i zamolila hrvatsku javnost i institucije kao i medije da podrže njenu inicijativu kojom bi Vlada RH predložila UN-u da se Teslin rođendan 10. srpnja proglasi međunarodnim Danom izumitelja.

IZ MEDIJA:
      Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni