Sastanak sa gradonačelnikom grada Zagreb - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Sastanak sa gradonačelnikom grada Zagreb

Objavio Dragica u Događanja · 15/3/2013 13:35:00
Uređenja parka na Trešnjevci, u spomen na genija Nikolu Teslu

Gradonačelnik je primio predsjednicu Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost Dragicu Mihajlović koja mu je zahvalila što je i ovaj put našao vremena za razgovor o projektima Udruge i naglasila da je zagrebački gradonačelnik jedan od rijetkih koji na dostojanstveni način promiče lik i djelo Nikole Tesle, ali i odaje priznanje radu Udruge.

Izvijestila ga je o brojnim aktivnostima i planovima Udruge, posebno o nedavnom sudjelovanju na međunarodnoj konferenciji u New Yorku, gdje je prezentirala rad zagrebačke udruge i projekt Tesla od Smiljana – Zagreba do New Yorka, te primila priznanje za rad u Hrvatskoj. Pod nazivom Zašto je Tesla važan, I. međunarodna Teslina komemorativna konferencija održala se u povodu 70. obljetnice smrti velikoga znanstvenika, a u organizaciji Znanstvene zaklade Nikola Tesla iz SAD-a.
Na sastanku u Gradskoj upravi bilo je riječi i o trodnevnoj manifestaciji koja će se održavati od 9. do 11. srpnja u Teslinu čast, a u sklopu koje će biti i odavanje počasti kod njegova spomenika u ulici koja nosi njegovo ime.
Razgovaralo se i o projektu uređenja parka na Trešnjevci, u spomen na Nikolu Teslu, a gradonačelnik je prihvatio pokroviteljstvo nad Danima Tesle 2013. u Tehničkom muzeju koji će se održati 31. siječnja i kojom će se prigodom službeno otvoriti natječaj Udruge za dodjelu godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost 2013.


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni