Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu

Objavio Dragica u Događanja · 17/1/2017 17:10:00
Od 23. siječnja Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“

Natječaj za Godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost i ove će godine već tradicionalno biti otvoren na Danima Nikole Tesle u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu. Prigodan program otvorenja natječaja održat će se u četvrtak 26. siječnja s početkom u 17 sati.

Natječaj za ovu renomiranu godišnju nagradu otvara se osmu godinu zaredom u tri kategorije, Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima te kategorijama kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.

Natječaj će biti otvoren prigodnim programom iz kojeg izdvajamo predavanje prof.dr.sc. Velimira Abramovića o Teslinim izumima za koje su drugi dobili Nobelove nagrade te prezentaciju rada Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost.

Upravo će prigodnim programom otvorenja natječaja završiti Dani Nikole Tesle koji počinju u ponedjeljak 23. siječnja recitalom Teslina golubica – sonetni vijenac Enesa Kiševića i predstavom učenika Osnovne škole Zapruđe na temu Edison – Tesla. U utorak 24. siječnja bit će održano predavanje Teslin Colorado Springs Drenke Dobrosavljević i Zorice Civrić. U srijedu 25. siječnja predviđeno je predavanje pod nazivom Izvor visokofrekventnog napajanja za uvećavajući predajnik Davora Jadrijevića.

Broj mjesta za događanja je ograničen, ulaznice su besplatne i mogu se rezervirati na blagajni Muzeja tijekom radnog vremena.

Detalji o događanjima u programu Dana Nikole Tesle i programu Otvorenja natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost.
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni