Udruga Nikola Tesla je obilježila 79.godišnjicu smrti Nikole Tesle - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Udruga Nikola Tesla je obilježila 79.godišnjicu smrti Nikole Tesle

Objavio Dragica u Događanja · 7/1/2022 10:21:00
OBILJEŽAVANJE 79. GODIŠNJICE SMRTI NIKOLE TESLE
ČETVRTAK, 7.SIJEČNJA 2022.

Na današnji dan, 7.siječnja 1943.godine u hotelu New Yorker u New Yorku, umro je veliki genij Nikola Tesla, te je iza sebe ostavio veliko nasljeđe na kojemu ćemo mu vječno biti zahvalni. Tesla još uvijek živi u našim srcima i njegovim djelima.

Polaganjem vijenaca na spomenik Nikole Tesle u Zagrebu u organizaciji Udruge Nikola Tesla Genij za budućnost i podršku gradonačelnika Grada Zagreba i ravnatelja Instituta Ruđer Bošković, uz prigodan govor, odali smo počast velikom svjetskom geniju Nikoli Tesli i obilježili 79. godišnjicu njegove smrti. Događaju su prisustvovali članovi Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost, predstavnici Grada Zagreba, predstavnici Instituta Ruđer Bošković te brojni štovatelji lika i djela Nikole Tesle kao i mediji.
Vijence su položili predsjednica Udruge Nikola Tesla- Genij za budućnost, Dragica Mihajlović zajedno sa izaslanikom gradonačelnika Grada Zagreba Filipom Ćurko, viši stručni savjetnik pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje i dr.sc. Karolj Skalom, izaslanikom ravnatelja Instituta Ruđer Bošković.

Najveći um modernog doba, rođen je u selu Smiljan kraj Gospića, a umro na današnji dan 7.siječnja 1943.godine u hotelu New Yorker u New Yorku.
Nadamo se da će se ova obljetnica podići na viši nivo, gdje će se uključiti sve relevantne institucije. Moramo biti ponosni na tog kozmopolita koji je prije 100 godina imao vizije budućnosti koje se tek danas ostvaruju.


Iz Medija:

\n\n
\n\n
 
\n\n
\n\n
 
\n\n
\n\n
 
\n\n
\n\n
 
\n\n
\n\n
 
\n\n
\n\n
 
\n\n
\n\n
 
\n\n


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni