Održan Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Održan Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli

Objavio Dragica u Događanja · 12/3/2014 10:56:00
Na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu u srijedu 12. ožujka održan je Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli za učenike i studente hrvatskih osnovnih i srednjih škola te fakulteta, koji je dio natječaja za Godišnju nagradu Nikola Tesla – genij za budućnost.

Natjecatelje i okupljene goste, među kojima i predstavnike Udruge inovatora Hrvatske, UN-a u Hrvatskoj, Grada Zagreba, Veleposlanstva Republike Srbije u Hrvatskoj, na početku programa pozdravila je dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu Sandra Bischof.

U prigodnom programu, o važnosti poticanja kreativnosti i inovativnosti u obrazovanju i društvu kao temelju modernog doba te Teslinog ostavštini i ulozi u suvremenom dobu govorili su predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš, potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić, dekan RIT Croatia Don Hudspeth, predsjednica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj Andrea Doko Jelušić, poznati istraživač Nikole Tesle i filozof Velimir Abramović te predsjednica udruge Nikola Tesla – genij za budućnost Dragica Mihajlović.

Student RIT-a Croatia Tino Herljević, prošlogodišnji dobitnik nagrade Nikola Tesla – genij za budućnost i učenica zagrebačke Osnovne škole kralja Tomislava Josefina Matea Krtalić oduševili su prisutne kratkim performansom „Intervju s Teslom."

Predsjednica Udruge Nikola Tesla – genij za budućnost Dragica Mihajlović rekla je kako je Hrvatski sabor na dnevni red stavio prijedlog odluke o proglašenju nacionalnog Dana Nikole Tesle na temelju inicijative koju je Udruga dala još 2012. godine.


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni