UNT na njujorškoj konferenciji „Tesla je važan“ - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

UNT na njujorškoj konferenciji „Tesla je važan“

Objavio Dragica u Događanja · 24/1/2013 13:18:00
Predsjednici udruge doprinos za promociju Tesle u svijetu
Konferenciju je u povodu 70. obljetnice smrti ovog genija organizirala Znanstvena zaklada "Nikola Tesla" iz SAD pod nazivom "Zašto je Tesla važan", a okupila je vodeće svjetske umove, znanstvenike, inženjere, poduzetnike iz područja alternativne energije, umjetnike, književnike, filmaše te velik broj poklonika Nikole Tesle.

Predsjednica zagrebačke udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost tom je prilikom predstavila rad zagrebačke udruge i napore Hrvatske u promociji Tesle i njegovih otkrića mnogobrojnim gostima Predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost Dragica Mihajlović održala je predavanje na 1. međunarodnoj "Teslinoj komemorativnoj konferenciji" održanoj od 5-7. siječnja ove godine u hotelu New Yorker u New Yorku i primila priznanje za rad u Hrvatskoj među kojima su bili i predstavnici UN-a, UNESCO-a, hotela New Yorker, Tesla Motorsa te pojedinci poputa Matta Inmana, poznatog po inicijativi kojom je u samo tjedan dana prikupio sredstva za spas muzeja na Long Islandu.

Dragica Mihajlović u New Yorku je dogovarala i suradnju hrvatskih organizacija i udruga s međunarodnim institucijama i uglednim pojedincima, a načelna suradnja dogovorena je između ostalih i s hotelom New Yorker koji planira otvorenje muzeja posvećenog Tesli, s Mattom Inmanom koji je najavio svoj dolazak na proslavu Teslina rođendana u Zagrebu, direktoricom muzeja na Long Islandu Jane Alcorn, producentima filma The vision of Nikola Tesla i poznatim redateljem Josephom Sikorskom. O promociji Hrvatske kao domovine Nikole Tesle u SAD-u Mihajlović je razgovarala i s Nenom Komaricom iz Hrvatskog turističkog ureda u New Yorku.

Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost već pet godina u Hrvatskoj radi s ciljem promocije Hrvatske kao domovine Nikole Tesle i promocije Tesle u društvu. Zahvaljujući udruzi u Zagrebu se svake godine obilježava Teslin rođendan, u Zagrebu su održane su međunarodne izložbe i konferencije posvećene Tesli, dodjeljuju se nagrade inovatorima i nadarenim školarcima, pokrenuta je i inicijativa da dan Teslinog rođenja bude proglašen Danom Tesle u Hrvatskoj, inicijativa izgradnje Teslinog parka u Zagrebu te Instituta Nikola Tesla.

Za rad udruge te promociju Nikole Tesle u svijetu predsjednica Dragica Mihajlović na njujorškoj je konferenciji dobila i priznanje organizatora.

"Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo bilo predstaviti naš rad na ovoj veličanstvenoj konferenciji koja je okupila uglednike i predstavnike raznih institucija iz više od 12 zemalja svijeta. Drago mi je što sam imala prilike promovirati našu zemlju, za koju još mnogi ne znaju da je zemlja u kojoj je Tesla rođen što iz dana u dan mijenjamo. Veselim se suradnji naše udruge s brojnim inozemnim organizacijama, koja će vjerujem uroditi brojnim odličnim projektima" rekla je predsjednica Dragica Mihajlović.

< Video< Slike sa konferencije


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni