Održana edukativna radionica prof. Predraga Palea - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Održana edukativna radionica prof. Predraga Palea

Objavio Dragica u Događanja · 17/3/2017 15:42:00
Predavanje: Predrag Pale govorio o kreativnosti u školama

U ciklusu predavanja „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca“ Udruga inovatora Hrvatske i Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost organizirali su predavanje profesora Predraga Palea s temom „Kako ne uništiti kreativnost“. Predavanje je održano 14. ožujka u dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture u Zagrebu.
Na predavanju, kojem su nazočili profesori srednjih škola, psiholozi i inovatori, profesor Pale je govorio o kreativnosti za koju smo, kako je rekao, često u dvojbi je li riječ o talentu ili vještini.
Profesorima je poručio da učenike moraju učiti kako se prilagoditi pojedinim situacijama i kako misliti, a ne što misliti. „Učenicima moramo postavljati pitanja, zadavati projektne zadatke, navoditi ih na suradnju, zadavati probleme, poticati na traženje, vježbati pamćenje. Moramo im dozvoliti da pogriješe, čak ih i navesti na to“ rekao je Pale na predavanju dodajući i kako u razredima treba stvoriti uvjete da učenici budu kreativni. Preduvjet za to je, kaže ovaj profesor, da i svaki učitelj i profesor potiče i razvija vlastitu kreativnost.
Inspirativno predavanje Predraga Palea izazvalo je veliko zanimanje prisutnih, pa se tako i s predviđenih 60 minuta produžilo na 120 minuta.
Profesor Predrag Pale je predavač na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, pokretač je CARNET-a, suosnivač Udruge nacionalnih akademskih računalnih mreža (Central and Eastern European Networking Association – CEENet) i član Life Long Learning Akademije ili škole za cjeloživotno učenje. Djeluje kao konzultant i projektant, edukator i predavač u području informacijskih sustava i obrazovanja te je autor brojnih znanstvenih i drugih stručnih radova.


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni