Održano predavanje „Energija iz otpadnih voda – važnost pročišćavanja otpadnih voda“ - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Održano predavanje „Energija iz otpadnih voda – važnost pročišćavanja otpadnih voda“

Objavio Dragica u Događanja · 28/3/2023 08:38:00
Predavanje „Energija iz otpadnih voda – važnost pročišćavanja otpadnih voda“

Održana je treća edukativna radionica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost u suradnji s Hrvatskom zajednicom inovatora, u ciklusu radionica "Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca inspirirani Nikolom Teslom".
Ovoga puta, tema su bile otpadne vode, a predavanje pod nazivom „Energija iz otpadnih voda – važnost pročišćavanja otpadnih voda“ održala je Ružica Lončar, profesorica geologije i geografije. Kroz predavanje dotakla se svih najvažnijih aspekata ključnih za iskorištavanje otpadnih voda. Tako su učenici imali priliku čuti ponešto o povijesti vodoopskrbe, o tome što su zapravo otpadne vode, kako se pročišćavaju i ono najvažnije, kako iz njih nastaje energija.
Predavanje je bilo izrazito interaktivno, a učenici su imali priliku, prema statističkim podacima, analizirati udio otpadnih voda koje se pročišćavaju u svijetu i u Hrvatskoj. Osim odgovaranja na pitanja predavačice, učenici su na samome kraju mogli i postavljati pitanja.
  


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni