KVIZ ZNANJA IZ FIZIKE I OPĆEG ZNANJA O NIKOLI TESLI – GODIŠNJA NAGRADA „NIKOLA TESLA – GENIJ ZA BUDUĆNOST 2023.“ - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

KVIZ ZNANJA IZ FIZIKE I OPĆEG ZNANJA O NIKOLI TESLI – GODIŠNJA NAGRADA „NIKOLA TESLA – GENIJ ZA BUDUĆNOST 2023.“

Objavio Dragica u Događanja · 21/2/2023 11:25:00
KVIZ ZNANJA IZ FIZIKE I OPĆEG ZNANJA O NIKOLI TESLI – GODIŠNJA NAGRADA „NIKOLA TESLA – GENIJ ZA BUDUĆNOST 2023.“

Četrnaestu godinu zaredom, Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu ugostit će mlade inovatore i simpatizere lika i djela velikog izumitelja Nikole Tesle povodom održavanja kviza znanja iz fizike i kviza općeg znanja o Nikoli Tesli koji je dio natječaja za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“.
Svečani program otvorenja natjecanja održat će se u srijedu 8. ožujka 2023. godine s početkom u 17 sati na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u dvorani A-301, prilaz baruna Filipovića 28a, Zagreb.
Testiranje, odnosno kviz znanja za natjecatelje za ovu glasovitu godišnju nagradu namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima. Natjecatelji u tri kategorije (osnovne škole, srednje škole, fakulteti) pristupit će prvom testiranju znanja iz fizike i znanja o životu i radu Nikole Tesle. Troje najboljih natjecatelja iz svake kategorije pristupit će i finalnom testiranju, a tri najbolja kandidata s najviše osvojenih bodova iz svih kategorija bit će u konačnici nominirani za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost.
Ovogodišnji Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli otvorit će Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, a svečani program uveličat će brojne glazbene izvedbe, kao i pozdravni govori partnera i štovatelja Udruge kao što su izv. prof. dr. sc. Anica Hursa Šajatović, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Andrea Doko Jelusić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj, Matija Žugec, glavni tajnik Hrvatske zajednice inovatora te predstavnik Grada Zagreba. Svoj će pozdravni govor održati i prošlogodišnja dobitnica nagrade, inovatorica Inge Kovačić Sindik.
Nakon svečanosti započet će testiranje za natjecatelje, dok će ostali gosti moći uživati na domjenku.


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni