KVIZ ZNANJA – TTF – 8.3.21. - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

KVIZ ZNANJA – TTF – 8.3.21.

Objavio Dragica u Događanja · 1/3/2021 17:58:00
Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu će u ponedjeljak, 8. ožujka 2021. po dvanaesti put postati domaćinom Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli koji je dio natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost. Program otvorenja natjecanja početi će u 17 sati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.
Kviz je namijenjen za učenike osnovnih i srednjih škola te studente. Okupljene će prilikom otvorenja natjecanja pozdraviti izv. prof. dr. sc. Anica Hursa Šajatović, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj; Renato Filipin, viši kustos Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“ u Zagrebu; Matija Žugec, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske, prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, komunikacije i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu te predstavnik Grada Zagreba.
Ovogodišnji Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli otvorit će Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, a program će upotpuniti glazbene izvedbe učenica Glazbene škole Zlatka Balokovića: učenica Nika Štritof na gitari će izvesti H. Albert: Sonata, 1. st. - Energisch bewegt pod mentorstvom Zorana Mirića, mag. art., te će učenica Lara Šimunović, također na gitari, izvesti I. Padovec: Rondoletto op. 53a, pod mentorstvom Luke Vlašića, prof.
Nakon prigodnog otvaranja Kviza znanja, prijavljeni kandidati pristupit će prvom testiranju znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli. Troje kandidata iz svake kategorije (osnovne škole, srednje škole, fakulteti) pristupit će finalnom testiranju koje će se održati također na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Tri najbolja kandidata sa najviše osvojenih bodova iz svih kategorija bit će nominirani za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost čije će svečano uručenje biti održano 10. srpnja 2021. u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije Tesla&friends.
Program će se moći pratiti uživo s početkom u 17 sati na Facebook stranici Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost.Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni