ODRŽANA EDUKATIVNA RADIONICA „ALTERNATIVNI DIZAJN ZA ALTERNATIVNI POGON / VOZILA BUDUĆNOSTI“ 25.3.2021. - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

ODRŽANA EDUKATIVNA RADIONICA „ALTERNATIVNI DIZAJN ZA ALTERNATIVNI POGON / VOZILA BUDUĆNOSTI“ 25.3.2021.

Objavio Dragica u Događanja · 26/3/2021 15:52:00
ODRŽANA EDUKATIVNA RADIONICA „ALTERNATIVNI DIZAJN ZA ALTERNATIVNI POGON / VOZILA BUDUĆNOSTI“ 25.3.2021.

Dana 25. ožujka 2021., održana je druga u nizu edukativnih radionica koju je za 2021. godinu pripremila Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost u suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske u prizemlju poslovnog tornja Chromos s početkom u 16.30 sati.
Radionicu pod nazivom „Alternativni dizajn za alternativni pogon / vozila budućnosti“ održala je Vesna Mlinar, profesorica likovne kulture, dugogodišnja i uspješna edukatorica čiji se rad temelji na radu i edukaciji najmlađih diljem Hrvatske.
U uvodnom predavanju profesorica Mlinar je informirala mlade o važnosti zaštite okoliša kroz niz mogućnosti, među kojima je i uporaba vozila na alternativni pogon. Važan aspekt radionice je poticanje svijesti o zaštiti okoliša kod mladih kroz različite mogućnosti, kao što je dizajn. Nakon toga, mladima je prezentirala osnovne likovne tehnike i poantu dizajna, koje su oni potom kreativno primijenili na osmišljavanju dizajna vozila na alternativni pogon.
Svi su dolaznici pokazali visoke razine inovativnosti, različitih kreacija, oblika i namjena. Najbolji radovi osvojili su autobiografsko djelo Nikole Tesle „Moji pronalasci“ koje je poklonila Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost. Nagrađene su Erika Ledić i Mia Čergar, koja je ujedno i najmlađa sudionica edukativne radionice.

Radionica se izvela u skladu sa svim epidemiološkim mjerama.

Galeriju slika pogledajte u nastavku.Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni