Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba primio je na sastanak predstavnike Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba primio je na sastanak predstavnike Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost

Objavio Dragica u Događanja · 17/2/2022 09:45:00
Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba primio je na sastanak predstavnike Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba g. Joško Klisović održao je sastanak u utorak 16. veljače 2022. godine s predsjednicom Udruge Nikola Tesla - Genij za budućnost, gospođom Dragicom Mihajlović i članicom Udruge Ružice Lončar.
Sastanku je nazočila i pročelnica Stručne službe Gradske skupštine Grada Zagreba, Mirjana Lichtner Kristić.

Tema sastanka je bila nastavak dobre suradnje i mogućnost počasnog pokroviteljstva Gradske skupštine Grada Zagreba u obilježavanju Nacionalnog Dana Nikole Tesle, dana znanosti, inovacija i tehnologije. Razgovaralo se o nizu projekata Udruge, edukativnim radionicama za mlade, organiziranju natjecanja za godišnju nagradu Nikola Tesla-Genij za budućnost kao i mogućnosti obilježavanja 130. obljetnice govora Nikole Tesle u Starogradskoj vijećnici kada je 24.svibnja 1892.godine izrekao onu već antologijsku rečenicu: “Smatram svojom dužnošću da kao rođeni sin svoje zemlje pomognem Gradu Zagrebu u svakom pogledu savjetom i činom.”

Predsjednik Gradske skupštine podupire rad Udruge u njihovim nastojanjima za unaprjeđenje inovativnosti i kreativnosti mladih ljudi te promicanja inovatorske djelatnosti što doprinosi još većem značaju Teslinih izuma i ideja kao temelja modernog gospodarstva i poduzetništva.
Važno je da Grad Zagreb prepozna kulturni i turistički potencijal lika i djela Nikole Tesle te na taj način sudjeluje u realizaciji projekata Udruge Nikola Tesla - Genij za budućnost koji promiču inovativnost i kreativnost u znanosti i gospodarstvu.Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni