12/2010 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Gradonačelnik Bandić posjetio Udrugu

Objavio Dragica u Događanja · 4/12/2010 09:54:00
 Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost 4. prosinca 2010. godine održala je Godišnju skupštinu na kojoj je bio prisutan gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Gradonačelnik Bandić svojim je dolaskom Udruzi dao podršku i obećao pomoć u realizaciji njenih projekata. Članovi Izvršnog odbora Udruge izvijestili su ostale članove o radu u tekućoj godini te prezentirali projekte za 2011. godinu.
Ova godina ključna je godina za Udrugu. Naime, Udruga je osnovana u siječnju 2010. godine, a samo nekoliko mjeseci nakon osnutka realizirana su i dva važna projekta, prva Dodjela godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost i prva proslava Teslina rođendana u organizaciji Udruge pod nazivom Tesla & friends. U posljednjih 11 mjeseci koliko postoji Udruga je dobila podršku brojnih uglednih institucija i pojedinaca, a Natječajem za dodjelu Godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost i manifestacijom Tesla & friends u rad je uključila djecu i mlade, hrvatske inovatore, znanstvenike i umjetnike, sve s ciljem promoviranja Nikole Tesle kao hrvatskog nacionalnog velikana i promoviranjem kreativnosti, inovativnosti i znanja uopće.
Udruga u 2011. godini nastavlja s radom i novim projektima. Početkom godine Udruga će prezentirati svoj rad na Danima Nikole Tesle u Tehničkom muzeju u Zagrebu i otvoriti Natječaj za dodjelu Godišnje nagrade. ― U 2011. godini očekuju nas brojne novine. Tako će i manifestacija Tesla & friends prerasti u višednevni događaj posvećen našem velikanu i geniju Tesli, ali i našim kreativcima, inovatorima i znanstvenicima ― poručila je predsjednica Udruge Dragica Mihajlović.


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni