01/2014 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Otvoren natječaj za Godišnju nagradu Nikola Tesla – genij za budućnost

Objavio Dragica u Događanja · 27/1/2014 15:08:00
  U Tehničkom muzeju u Zagrebu u ponedjeljak 27. siječnja na Danima Nikole Tesle otvoren natječaj za Godišnju nagradu Nikola Tesla – genij za budućnost. Natječaj je službeno otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin, a svi zainteresirani prijaviti se mogu do 1. ožujka.
Natječaj već petu godinu raspisuje Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost u tri kategorije, kvizu znanja iz fizike namijenjenom školarcima i studentima, kategoriji kreativnog i inovativnog proizvoda ili suvenira inspiriranog Nikolom Teslom te u kategoriji Teslinog proširenog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.
Prvo testiranje iz Kviza znanja za školarce i studente održat će se 12. ožujka na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a finalno natjecanje 2. travnja 2014. godine.
Dobitnici godišnje nagrade bit će proglašeni na svečanoj proslavi Teslina rođendana, manifestaciji Tesla & friends u srpnju ove godine u Zagrebu.
Službenom otvorenju natječaju u Tehničkom muzeju prisustvovali predstavnici Grada Zagreba, zastupnik u Hrvatskom saboru i potpredsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić, zastupnica u Hrvatskom saboru Mirela Holy, načelnika Općine Gračac Nataša Turbić, ravnateljica Tehničkog muzeja Markita Franulić i drugi uglednici.
Po otvaranju natječaju, predavanje o Teslinom transformatoru održao je ugledni fizičar Davora Jandrijević.
PROČITAJTE VIŠE O NATJEČAJU - KLIKNITE OVDJE


DANI NIKOLE TESLE

Objavio Dragica u Događanja · 10/1/2014 15:04:00
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni