01/2024 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Svečano otvorenje petnaestog natječaja za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ 2024.

Objavio Dragica u Događanja · 13/1/2024 11:49:00
Svečano otvorenje petnaestog natječaja za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ 2024.

Natječaj za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ i ove će godine biti otvoren na Danima Nikole Tesle u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu. Prigodan program otvorenja natječaja održat će se u utorak, 30. siječnja, s početkom u 17 sati.
Natječaj za ovu prestižnu godišnju nagradu otvara se petnaestu godinu zaredom, a službeno će ga otvoriti predstavnik ureda gradonačelnika Grada Zagreba.
Natjecatelji će se moći prijaviti za Nagradu u tri kategorije: Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima, kategoriju Kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma, te kategoriju Projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja, poput zaštite okoliša, gospodarenje otpadom, obnovljivih izvora energije, i slično.
Natječaj će biti otvoren prigodnim programom iz kojeg izdvajamo panel raspravu pod nazivom „3 autora, 3 biografije Nikole Tesle“, u kojoj će sudjelovati Miran Perhavec, autor knjige „Putovanja“; Tibor HRS Pandur, autor knjige „Prepiska s J.P. Morganom &CO.“; te Mario Filipi, autor knjige „Nikola Tesla ispod paučine“.
Osim programa koji će se održati 30. siječnja, Dani Nikole Tesle, koje već tradicionalno organizira Tehnički muzej „Nikola Tesla“ povodom obljetnice Tesline smrti, nude prigodan program i u ostalim danima trajanja manifestacije. Broj mjesta za događanja je ograničen, a ulaz je moguć samo uz pozivnice. Detalje o događaju pogledajte u programu Dana Nikole Tesle i programu otvorenja natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost
Obilježena 81.godišnica smrti Nikole Tesle

Objavio Dragica u Događanja · 7/1/2024 12:24:00
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni