02/2024 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

KVIZ ZNANJA IZ FIZIKE I OPĆEG ZNANJA O NIKOLI TESLI – GODIŠNJA NAGRADA „NIKOLA TESLA – GENIJ ZA BUDUĆNOST 2024.“

Objavio Dragica u Događanja · 21/2/2024 17:47:00
Petnaestu godinu zaredom, Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu ugostit će mlade inovatore i simpatizere lika i djela velikog izumitelja Nikole Tesle povodom održavanja kviza znanja iz fizike i kviza općeg znanja o Nikoli Tesli koji je dio natječaja za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“.
Svečanost će se održati u četvrtak, 7. ožujka 2024. godine, s početkom u 17 sati, u dvorani A-301 Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na adresi Prilaz baruna Filipovića 28a, Zagreb.
Testiranje, odnosno kviz znanja za natjecatelje za ovu glasovitu godišnju nagradu, namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima. Natjecatelji u tri kategorije (osnovne škole, srednje škole, fakulteti) pristupit će prvom testiranju znanja iz fizike i znanja o životu i radu Nikole Tesle. Troje najboljih natjecatelja iz svake kategorije pristupit će i finalnom testiranju, a tri najbolja kandidata s najviše osvojenih bodova iz svih kategorija bit će u konačnici nominirana za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost.
Ovogodišnji Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli otvorit će Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, a svečani program bit će uveličan brojnim glazbenim izvedbama, kao i pozdravnim govorima partnera i štovatelja Udruge kao što su red. prof. dr. sc. Anica Hursa Šajatović, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Markita Franulić, ravnateljica Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“, prof.dr.sc. Miljenko Šimpraga, predsjednik Hrvatske zajednice inovatora, te predstavnik Grada Zagreba. Također, svoj pozdravni govor održat će i prošlogodišnja dobitnica nagrade, inovatorica Dragica Jerkov.

Nakon svečanosti započet će testiranje za natjecatelje, dok će ostali gosti moći uživati u domjenku.


Održana edukativna radionica „Utjecaj posljedica klimatskih promjena na energetiku“

Objavio Dragica u Događanja · 15/2/2024 09:14:00

Edukativna radionica kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca inspirirani Nikolom Teslom „UTJECAJ POSLJEDICA KLIMATSKIH PROMJENA NA ENERGETIKU“

Objavio Dragica u Događanja · 5/2/2024 14:03:00

SLUŽBENO OTVOREN NATJEČAJ ZA GODIŠNJU NAGRADU NIKOLA TESLA – GENIJ ZA BUDUĆNOST 2024 NA DANIMA NIKOLE TESLE

Objavio Dragica u Događanja · 1/2/2024 10:29:00
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni