Otvaranje Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli 7. ožujka na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Otvaranje Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli 7. ožujka na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu

Objavio Dragica u Događanja · 27/2/2018 12:21:00
Otvaranje Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli 7. ožujka na TTF-u

U srijedu 7. ožujka u 17 sati na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održat će se otvaranje devetog po redu Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli koji je dio natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla-Genij za budućnost.

Učenike osnovnih i srednjih škola i studente koji će pristupiti i prvom testiranju u Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli, u prigodnom programu otvaranja pozdravit će prof. dr. sc. Sandra Bischof, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Nedjeljko Perić, ravnatelj Inovacijskog centra „Nikola Tesla“, Ivan Bračić, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske, Markita Franulić, ravnateljica Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“ u Zagrebu, dr. sc. Jasminka Samardžija, profesorica na Rochester Institute of Technology Croatia, Ivanka Sluganović, ravnateljica I. tehničke škole Tesla u Zagrebu, Ivan Pražetina, učenik I. tehničke škole Tesla u Zagrebu te predstavnik Grada Zagreba.

Ovogodišnji Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli otvorit će Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, a u programu će biti prezentiran i rad Udruge u protekloj godini. Događaj će uveličati kantautor Saša Kabiljo izvedbom skladbi „Promjena“ i „Put“.

Nakon prigodnog otvaranja Kviza znanja, prijavljeni kandidati pristupit će prvom testiranju znanja iz fizike i znanja o životu i radu Nikole Tesle. Troje kandidata iz svake kategorije (osnovne škole, srednje škole, fakulteti) pristupit će finalnom testiranju koje će se održati također na Tekstilno-tehnološkom fakultetu 4. travnja ove godine. Po jedan kandidat iz svake kategorije bit će nominiran za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost čije će svečano uručenje biti održano 10. srpnja 2018. u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije Tesla&friends.Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni