04/2021 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Edukativna radionica „Auto na vodik – energija 21. stoljeća“

Objavio Dragica u Događanja · 13/4/2021 09:47:00
Edukativne radionice
KAKO RAZVITI KREATIVNOST I INOVATIVNOST SVAKOG POJEDINCA – INSPIRIRANI NIKOLOM TESLOM

 edukativna radionica se odgađa do daljnjega zbog bolesti predavača. O novom terminu\nradionice bit ćete pravovremeno obaviješteni. Hvala na razumijevanju! “

Cilj radionice „Auto na vodik – energija 21. stoljeća“ je edukacija o vrijednosti i važnosti korištenja alternativnih izvora energije na koje je i sam Nikola Tesla upućivao. Sudionici radionice imaju priliku prisustvovati predavanju dvojice voditelja – Filipa Mateše, mag. ing. mech. i Zvonimira Petkovića, mag. ing. mech., u suradnji s profesoricom Ružicom Lončar – koji će predstaviti sklopljeni model automobila koji se sastoji od četiri osnovna dijela koji čine izvor napajanja: gorive ćelije, spremnik za vodik i kisik, kao proizvodi generiranja, te elektromotor. Predstaviti će dva režima rada modela, pritom prezentirajući mogućnosti tehnologije gorivih ćelija koja je potpuno čista i ekološki najprihvatljivija.
U ovom nagrađivanom projektu su sudjelovali učenici I. tehničke škole Tesla. Radionica je namijenjena edukatorima, učenicima i studentima te svim zainteresiranima za nove tehnologije i obnovljive izvore energije.


Nominirani kandidati iz kategorije „Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli“

Objavio Dragica u Događanja · 7/4/2021 18:41:00
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni