Manifestacija Tesla & Friends 2018 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Manifestacija Tesla & Friends 2018

Objavio Dragica u Događanja · 13/6/2018 14:17:00

Devetu godinu zaredom u Zagrebu od 9. do 11. srpnja manifestacija Tesla&friends

Projekcijom lika Nikole Tesle na zagrebačkim fontanama ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu 9. srpnja započinje tradicionalna manifestacije Tesla&friends kojom će se obilježiti 162. obljetnica rođenja Nikole Tesle i peti Dan Nikole Tesle – dan znanosti, tehnologije i inovacija u Republici Hrvatskoj.

Manifestacija se nastavlja 10. srpnja kada će u 10 sati započeti prigodan program kod spomenika Nikole Tesle u Zagrebu i polaganje cvijeća na spomenik. Cvijeće će položiti predstavnici Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, Grada Zagreba i Instituta Ruđer Bošković, a program će biti zaključen već tradicionalnim činom puštanja bijele golubice, simbola Teslinih poruka.

Istog dana u 19 sati u Hotelu Esplanade u Zagrebu uz svečani program obilježavanja obljetnice Teslinog rođenja i Dana Nikole Tesle održat će se i dodjela godišnje nagrade „Nikola Tesla – Genija za budućnost“. Uz prigodne glazbene izvedbe Sandre Bagarić i Darka Domitrovića u okviru svečanog programa održat će se dva kratka okrugla stola „Inspirirani Teslom“ o ulozi znanosti i gospodarstva u zaštiti okoliša. Nakon svečanog događaja u Esplanadi, na Trgu kralja Tomislava s početkom u 21:00 održat će se koncert José Curea u čast Nikoli Tesli, a u organizaciji Grada Zagreba.

Zadnjeg dana manifestacije, u srijedu 11. srpnja s početkom u 10 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Komori Zagreb održava se konferencija „Tesla u Zagrebu“ o održivom gospodarenju otpadom i značaju zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj. U 19:30 sati u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu otvara se pak izložba „Teslin svjetski sustav“ u organizaciji Muzeja nauke i tehnike iz Beograda i zagrebačkog tehničkog muzeja.

Manifestaciju Tesla&friends već devetu godinu zaredom organizira Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost. Pokrovitelji manifestacije su Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba, Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO, Hrvatska gospodarska komora – Komora Zagreb i Rochester Institute of Technology Croatia. Ovogodišnji partner manifestacije je Hrvatska agencija za okoliš i prirodu – HAOP.

Sva događanja, osim svečanog programa u Hotelu Esplanade (ulaz uz pozivnicu) otvorena su i besplatna za građane.

Program manifestacije preuzmite na linku Tesla&friends 2018.

Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni