Otvaranje Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli 7. ožujka na TTF-u - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Otvaranje Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli 7. ožujka na TTF-u

Objavio Dragica u Događanja · 22/2/2019 08:39:00
U četvrtak 7. ožujka u 17 sati na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održat će se otvaranje desetog po redu Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli koji je dio natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla-Genij za budućnost.

Učenike osnovnih i srednjih škola i studente koji će pristupiti i prvom testiranju u Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli, u prigodnom programu otvaranja pozdravit će prof. dr. sc. Gordana Pavlović, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; prof. dr. sc. Dubravko Rogale, sveučilišni profesor Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; Ivan Bračić, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske; Renato Filipin, kustos Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“ u Zagrebu; Andrea Doko Jelušić,izvršna direktorica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj;Don Markušić, predsjednik Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka u Zagrebu, te predstavnik Grada Zagreba.

Ovogodišnji Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli otvorit će Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, a u programu će biti prezentirana inovacija i rad Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu po nazivom „Daljinski upravljani svjetlosni efekti na odjeći“ . Predstavit će se i rad Udruge u protekloj godini.

Nakon prigodnog otvaranja Kviza znanja, prijavljeni kandidati pristupit će prvom testiranju znanja iz fizike i znanja o životu i radu Nikole Tesle. Troje kandidata iz svake kategorije (osnovne škole, srednje škole, fakulteti) pristupit će finalnom testiranju koje će se održati također na Tekstilno-tehnološkom fakultetu 4. travnja ove godine. Tri najbolja kandidata sa najviše osvojenih bodova iz svih kategorija bit će nominirani za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost čije će svečano uručenje biti održano 10. srpnja 2019. u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije Tesla&friends.Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni