Održana edukativna radionica na temu „Umjetna inteligencija - budućnost i integracija u obrazovanju“ - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Održana edukativna radionica na temu „Umjetna inteligencija - budućnost i integracija u obrazovanju“

Objavio Dragica u Događanja · 9/2/2023 14:30:00
Održana je prva edukativna radionica  Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost u suradnji s Hrvatskom zajednicom inovatora. u ciklusu radionica „Kako razviti kreativnost i  inovativnost svakog pojedinca inspirirani Nikolom Teslom“. 
Radionicu na temu „Umjetna inteligencija - budućnost i integracija u obrazovanju“ vodio je profesor elektrotehnike za učenike 1. tehničke škole Tesla  Krešimir Orozović i druge  zainteresirane sudionike. Različita znanstvena područja uključuju razvoj ekspertnih sustava koji koriste principe umjetne inteligencije. Sudionici radionice imali su priliku saznati više o definiciji umjetne inteligencije te načinima njezine primjene. Osnovna tema predavanja bio je potencijal umjetne inteligencije u obrazovanju s primjerom asistenta u nastavi. Interaktivna priroda radionice potakla je raspravu o praktičnosti, efikasnosti, ali i etičnosti primjene umjetne inteligencije u medicini, vojnoj industriji, obrazovanju, nuklearnim postrojenjima i drugim područjima znanja i znanosti. Profesor Orozović istaknuo je odnos pozitivnih i negativnih strana tehnološkog napretka. Na našim web stranicama i Facebook profilu pratite najave sljedećih radionica.


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni