Održano 8. Natjecanje za dodjelu godišnje nagrade Nikola Tesla-Genij za budućnost iz kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Održano 8. Natjecanje za dodjelu godišnje nagrade Nikola Tesla-Genij za budućnost iz kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli

Objavio Dragica u Događanja · 14/3/2017 10:45:00
Stotinjak učenika na ovogodišnjem Kvizu znanja o Nikoli Tesli

Više od stotinu učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te fakulteta sudjelovalo je 9. ožujka na 8. Kvizu znanja iz fizike i općem znanju o Nikoli Tesli na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu u organizaciji Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost.
Kviz znanja jedna je od triju kategorija godišnje Nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost. Nagrada se još dodjeljuje u kategorijama kreativnog i inovativnog proizvoda, uporabnog predmeta ili suvenira inspiriranog likom i djelom Nikole Tesle ili replike Teslina izuma te Projekta iz područja Teslina proširenog djelovanja (čist planet, zaštita okoliša, korištenje novih obnovljivih izvora energije, edukacija o kreativnosti i inovativnosti).
 
Testiranje je otvoreno prigodnim programom u kojem su se mladima obratili gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, prodekanica fakulteta Sandra Bischof, pomoćnica glavnog tajnika Udruge inovatora Hrvatske Silvana Svilar, potpredsjednik Transparency International Croatia Don Markušić, profesorica s Rochester Institute of Technology Croatia Jasminka Samardžija, počasna članica Udruge Mirela Holy te viši kustos Tehničkog muzeja Nikola Tesla Renato Filipin. U programu otvorenja nastupila je i glazbenica Nelea Mišić.
Troje najuspješnijih kandidata iz svake kategorije 4. travnja sudjelovat će na finalnom testiranju, a ukupno troje najboljih bit će i nominirano za Godišnju nagradu koja će već tradicionalno biti dodijeljena 10. srpnja u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije Tesla&friends kojom će se obilježiti Dan Nikole Tesle – dan znanosti, tehnologije i inovacija.
foto by Mario Draušnik

Iz medija:


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni