Otvoreno 3. natjecanje za dodjelu godišnje nagrade Nikola Tesla-Genij za budućnost - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Otvoreno 3. natjecanje za dodjelu godišnje nagrade Nikola Tesla-Genij za budućnost

Objavio Dragica u Događanja · 9/3/2012 11:58:00
Svečani program otvoren je 9. ožujka skladbom J. F. Mazasa: Dueti op.39, br.4 u izvođenju Petre Kondić i Margarite Vukas, učenica 3.razreda srednje glazbene škole Zlatka Baloković. Zlatko Baloković je bio veliki prijatelj Nikole Tesle te nam je bila velika čast da program otvore učenice glazbene škole koja nosi njegovo ime.

Domaćin ovog svečanog otvaranja je bio Tekstilno- tehnološki fakultet čiji je prodekan dr. sc. Budimir Mijović, red. prof. održao pozdravni govor i nadu da će se na ovom natjecanju pronaći neki novi inovator poput Nikole Tesle.


Zamjenica predsjednice Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost, Vesna Mlinar izvijestila nas je o programima i aktivnostima Udruge kroz ovu godinu.

Gospodin Don Markušić, bivši predsjednik AmCham-a u Hrvatskoj, potpredsjednik Transparency International i član Saborskog odbora za zakonodavstvo u svome obraćanju iznio je činjenice kako je Nikola Tesla važna karika prosperiteta modernog doba i simbol povezivanja Hrvatske i Amerike.

Kustos Tehničkog muzeja u Zagrebu, Renato Filipin, predstavio nam je neke Tesline izume bez kojih bi život kojeg danas poznajemo bio nemoguć.

U ime Udruge inovatora Hrvatske okupljene je pozdravio Marko Bubaš, zamjenik predsjednika Udruge inovatora Hrvatske.

Tino Herljević, prošlogodišnji pobjednik III kategorije i učenik 3.c Opće gimnazije Benedikt Kotruljević iz Zagreba, s nama je podijelio svoje iskustvo dobitnika godišnje nagrade Nikola Tesla-Genij za budućnost

Nakon uvaženih govornika Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge, održala je pozdravni govor i time je službeno proglasila 3. natjecanja za godišnju nagradu Nikola Tesla-Genij za budućnost 2012. otvorenim.

Počasni gosti te večeri bili su:

Tatjana Holjevac, Don Markušić,Renato Filipin,Budimir Mijović,Juraj Bahnik, Marko Bubaš,Mladen Stević, predstavnici Grada Zagreba,Tehnike, Tehnixa i drugi uvaženi gosti.

Za govornike i počasne goste bio je održan domjenak, a natjecatelji su pristupili kvizu znanja.

Nakon ocjenjivačkog suda, koji se održao 12.3. 2012., saznali smo finaliste kviza znanja,a iz II i III kategorije nominirane kandidate. Pobjednici će se znati na teslin rođendan u sklopu manifestacije Tesla& friends, 10.7.12. u hotelu Regent Esplanade u Zagrebu kada će im biti i dodijeljene nagrade.

FINALISTI KVIZA ZNANJA I NOMINIRANI KANDIDATI II i III KATEGORIJE ,2012.

1. FINALISTI IZ KVIZA ZNANJA

Tamara Ćutić
Lucija Šimić
Petra Tumir
Luka Vencel
Danijel Lugonjić
Babić Branimir
Zlatko Salontaj
Dominik Grdanjski
Davor Češljaš

2. NOMINIRANI KANDIDATI IZ II kategorije

Slikovnica „Priča o dječaku Nikoli Tesli“,Dječji vrtić Karlovac iz Karlovca
STG1-Solarni termo generator, Tino Herljević, učenik 3C Opće gimnazije Benedikt Kotruljević iz Zagreba
Bookmark „Otkrivač stvari koje postoje“,Otisak d.o.o., Zagreb

3. NOMINIRANI KANDIDATI IZ III KATEGORIJE

Inovatori pokreću svijet, Dalmatinski inovatori Tesla-Dalmit iz Splita
Put anđela, Dragica Kopjar iz Zagreba
MBO-T Tehnix tehnologija gospodarenja otpadom, Đuro Horvat, Donji Kraljevec

Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni