Obilježena 81.godišnica smrti Nikole Tesle - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Obilježena 81.godišnica smrti Nikole Tesle

Objavio Dragica u Događanja · 7/1/2024 12:24:00
OBILJEŽAVANJE 81. GODIŠNJICE SMRTI NIKOLE TESLE
NEDJELJA, 7.SIJEČNJA 2024.

Na današnji dan, 7.siječnja 1943.godine u hotelu New Yorker u New Yorku,  umro je veliki genij Nikola Tesla, te je iza sebe ostavio veliko nasljeđe na kojemu ćemo mu vječno biti zahvalni. Tesla još uvijek živi u našim srcima i njegovim djelima.
Najveći um modernog doba, rođen  u selu Smiljan kraj Gospića, kozmopolit koji je prije 100 godina i više imao vizije budućnosti koje se tek danas ostvaruju.
Polaganjem vijenaca  na spomenik Nikole Tesle u Zagrebu u organizaciji  Udruge Nikola Tesla Genij za budućnost , gradonačelnika Grada Zagreba sa suradnicima i Instituta Ruđer Bošković, uz prigodan govor, odali smo  počast velikom  svjetskom  geniju Nikoli Tesli i obilježili 81. godišnjicu njegove smrti. Događaju su prisustvovali članovi Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost, predstavnici Grada Zagreba te   brojni  štovatelji lika i djela Tesle kao i mediji.
Vijence su položili predsjednica Udruge Nikola Tesla- Genij za budućnost, Dragica Mihajlović  zajedno sa  predstavnikom  Instituta Ruđer Bošković, prof.dr.sc Karolj Skalom i gospodinom Lukom Juroš, pročelnikom Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade,.
 izaslanikom gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava TomaševićaNatrag na sadržaj | Natrag na glavni meni