Održan prvi krug Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Održan prvi krug Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli

Objavio Dragica u Događanja · 9/3/2016 08:41:00
Stotinjak učenika i studenata sudjelovalo je 9. ožujka na 7. Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli. Kviz je jedna od kategorija natječaja za renomiranu godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost koja će biti dodijeljena 10. srpnja ove godine u sklopu obilježavanja Dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija.

Devet najboljih kandidata, po tri iz osnovnih i srednjih škola te fakulteta, pristupiti će i finalnom testiranju u travnju ove godine, nakon kojeg će biti poznati i nominirani za godišnju nagradu.

Kviz znanja otvoren je prigodnim programom u kojem su se mladima obratili prof.dr.sc. Sandra Bischof, dekanica TTF-a, Sara Cepić, prošlogodišnja dobitnica nagrade iz kategorije Kviza znanja, dr.sc. Jasminka Samardžija, profesorica na Rochester Institute of  Technology Croatia, Mirela Holy, počasna članica UNT-a, Don Markušić, potpredsjednik Transparency Internationala, Dubravko Deželić, ravnatelj zagrebačke Grafičke škole, Tanja Baranić, ravnateljica zagrebačke Osnovne škola kralja Tomislava i mr.sc. Katarina Milković, pomoćnica pročelnika za odgoj i obrazovanje Grada Zagreba. Program je glazbenim nastupom uljepšao Ivan Šimatović.

Programu otvorenja Kviza nazočili su brojni profesori osnovnih i srednjih škola te fakulteta, predstavnici Grad Zagreba, Udruge inovatora Hrvatske, Američke gospodarske komore u Hrvatskoj, Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“, predstavnici partnerskih organizacija Udruge, poznati poznavatelj rada Nikole Tesle profesor Velimir Abramović iz Beograda, a događaj je popratio i velik broj medija, od Hrvatske radiotelevizije, Jabuke TV, Z1 televizije, preko portala  i radijskih postaja.

Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli i ove je godine tradicionalno otvorila predsjednica UNT-a i idejna začetnica Kviza Dragica Mihajlović. Kviz je pokrenut prije sedam godina kao dio natječaja za Godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost kako bi se popularizirala znanost i inovatorstvo među mladima i ukazalo mladima na važnost kreativnog i inovativnog pristupa znanju i radu. Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni