Održan svečani program i natjecanje iz kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Održan svečani program i natjecanje iz kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli

Objavio Dragica u Događanja · 12/3/2023 16:47:00
Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost je i ove godine, u srijedu, 8.ožujka 2023. po četrnaesti put ugostio natjecatelje Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli koji je dio natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla-Genij za budućnost.
U svečanom programu otvaranja učenike i studente, te profesore i partnere Udruge pozdravili su red.prof.dr.sc. Anica Hursa Šajatović; dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Matija Žugec; glavni tajnik Hrvatske zajednice inovatora, Madeleine Wolf; izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba i voditeljica Odjela za tehničku kulturu u Gradskom uredu za obrazovanje, sport i mlade. Svoj je pozdravni govor održala i prošlogodišnja dobitnica nagrade, inovatorica Inge Kovačić Sindik te je s prisutnima podijelila svoje iskustvo sudjelovanja u Natječaju.
I ovogodišnji Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli otvorila je Dragica Mihajlović; predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, a program su obogatile glazbene izvedbe učenika Glazbene škole Zlatka Balokovića.
Nakon prigodnog otvaranja, učenici i studenti krenuli su s rješavanjem testova, a prisutni gosti imali su priliku družiti se na domjenku. Troje kandidata iz svake kategorije (osnovne škole, srednje škole, fakulteti) pristupit će finalnom testiranju koje će se održati također na Tekstilno-tehnološkom fakultetu 4. travnja ove godine. Tri najbolja kandidata s najviše osvojenih bodova iz svih kategorija bit će nominirani za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost čije će svečano uručenje tradicionalno biti održano 10. srpnja 2023. u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije Tesla&friends.
Snimku svečanog programa možete pogledati na Facebook stranici Udruge Nikola Tesla – genij za budućnost.

Iz medija:Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni