Održan svečani program i prvo natjecanje iz kviza znanja za godišnju nagradu Nikola Tesla genij za budućnost2020. - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Održan svečani program i prvo natjecanje iz kviza znanja za godišnju nagradu Nikola Tesla genij za budućnost2020.

Objavio Dragica u Događanja · 7/3/2020 10:38:00
Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli

Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu je u petak, 6. ožujka 2020. po jedanaesti put ugostio natjecatelje Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli koji je dio natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla-Genij za budućnost.

U svečanom programu otvaranja učenike i studente pozdravili su prof. dr. sc. Gordana Pavlović, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj; Tin Mladina, prošlogodišnji nominirani kandidat za nagradu Nikola Tesla- Genij za budućnost; dr. sc. Marjana Borić, sa odsjeka za povijest prirodnih i matematičkih znanosti HAZU; Matija Žugec, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske.

Ovogodišnji Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli otvorila je Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, a program su obogatile glazbene izvedbe učenika i nastavnika Glazbene škole Zlatka Balokovića.

Nakon prigodnog otvaranja, prijavljeni kandidati su krenuli s rješavanjem testova, a prisutni gosti imali su priliku družiti se na organiziranom domjenku. Troje kandidata iz svake kategorije (osnovne škole, srednje škole, fakulteti) pristupit će finalnom testiranju koje će se održati također na Tekstilno-tehnološkom fakultetu 6. travnja ove godine. Tri najbolja kandidata sa najviše osvojenih bodova iz svih kategorija bit će nominirani za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost čije će svečano uručenje tradicionalno biti održano 10. srpnja 2020. u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije Tesla&friends.Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni