Edukativna radionica 24.03.2016. „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca“ - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Edukativna radionica 24.03.2016. „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca“

Objavio Dragica u Događanja · 25/3/2016 07:58:00
„Crtežima u boji do boljeg uspjeha u školi. Izrada fraktala“ naziv je predavanja kojeg je 24. ožujka održala poznata profesorica likovne kulture Martina Kosec. Martina je svojim pristupom i načinom predavanja o metodi fraktalnog crteža privukla pozornost diljem Hrvatske što govori o velikoj posjećenosti njenih predavanja i radionica .

Sudionike radionice Martina Kosec upoznala je s metodom fraktalnog crteža. Riječ je i metodi art terapije koja se temelji na istraživačkom radu ruske kliničke psihologinje i obiteljske terapeutkinje Tatjane Zakirovne Polujahtove, autorice ove metode, prvi puta predstavljene 1991. godine na seminaru na kojem se govorilo o zalihama neiskorištenih ljudskih mogućnosti i na koji način ih ostvariti.
Kosec je sudionicima objasnila kako se metoda crtanja fraktala temelji se na spontanom crtanju linijama i bojanju crteža. Crta se zatvorenih očiju, a boje se biraju intuitivno. Forma fraktala, vrsta crta i boje koriste se kao sredstvo poboljšanja emocionalno-psihičkog i fizičkog stanja čovjeka te razvoja kreativnih sposobnosti.
„Svaka boja zadužena je za određeno područje u životu, a postizanjem harmonije boja na papiru omogućujemo da se harmonija očituje i u našem životu. Čovjek koji crta fraktale postaje kreativan u bilo kojem poslu kojeg radi i svakodnevnom životu“, rekla je Kosec naglasivši posebnu vrijednost ove metode kod djece kojima pomaže da se lakše izražavaju u različitim područjima djelovanja.

Predavanje profesorice Kosec dio je ciklusa predavanja koje organiziraju Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost i Udruga inovatora Hrvatske u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture s ciljem poticanja kreativnosti i inovativnosti kod osoba svih životnih dobi u sklopu projekta „Kako razviti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca“.


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni