Nominacije za Godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost 2016. - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Nominacije za Godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost 2016.

Objavio Dragica u Događanja · 23/3/2016 08:32:00
Stručni ocjenjivački sud godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost ocijenio je pristigle prijave na natječaj za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost koja će biti dodijeljena 10. srpnja ove godine u sklopu obilježavanja Dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija i 160 obljetnice rođenja Nikole Tesle.

U kategoriji kreativnog i inovativnog proizvoda, uporabnog predmeta ili suvenira inspiriranih likom i djelom Nikole Tesle ili replike Teslinog izuma koji se ističe jedinstvenim imidžom, funkcionalnošću, kvalitetom te tržišnim prihvaćanjem nominirani su projekti „Pokusi na Teslinom transformatoru“ Rifata Ramčića, „Muzikalna Teslina zavojnica“ Ivana Kožara i „Genijator dekarbonizacija“ Petra Jončića.

U kategoriji Teslinog proširenog djelovanja koja se odnosi na zaštitu okoliša, korištenje obnovljivih izvora energije i projekata usmjerenih poticanju kreativnosti i inovativnosti nominirani su projekti „Ekvatorijalni sunčani sat“ Kristijana Salopeka i Davida Perkovića, „Eko krov“ Domagoja Topića iz Gimnazije Sesvete i projekt Zaštita okoliša „Nikola Tesla je naš učitelj“ Aleksandra Ivanca.

Finalisti Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli

U kategoriji Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli poznati su finalisti ovog natjecanja koji će 4. travnja ove godine u 17 sati pristupiti i finalnom natjecanju na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Finalisti kviza u skupini osnovnih škola su Matej Pranjić iz OŠ kralja Tomislava te Leo Škvorc i Roberta Petrov iz OŠ Antuna Mihanovića. 

Najbolje poznavanje fizike i djela Nikole Tesle među srednjoškolcima ove su godine pokazali Hana Cepić iz Gimnazije Sesvete, Marko Gajić iz IX. gimnazije i Andro Udiljak iz Strojarske tehničke škole Faust Vrančić. 

Među studentima najuspješniji su bili Ana Čalić, Iva Brekalo i Sara Cepić sa zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni