Održana edukativna radionica Tesla'S-trip - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Održana edukativna radionica Tesla'S-trip

Objavio Dragica u Događanja · 8/4/2022 15:07:00
Dana 07.04.2022. u 17:00 h održana je edukativna radionica ˝Tesla'S-trip˝ koju je pripremila Udruga ˝Nikola Tesla- Genij za budućnost˝ u suradnji s Hrvatskom zajednicom inovatora u Dalmatinskoj 12.
Radionica je bila namijenjena djeci vrtićkog i osnovno školskog uzrastu kojoj je sudjelovalo oko 15- tak djece i članovi Udruge.
Radionicu je vodila profesorica Vesna Mlinar koja je u uvodu ispričala kako da djeca kroz kratke priče o Nikoli Tesli postanu i sami pronalazači, ne samo svoga zanimanja ili izuma već i svoje sreće i blagostanja.
Prije nego što su djeca čula priče, naučili su što je strip i koji su njegovi dijelovi, te što je kompozicija priče, kako se postavlja kadar i koja se perspektiva koristi u određenim situacijama.
Djeca su u kratkim pričama upoznala Nikolu Teslu, da je bio nestašan i znatiželjan te da je često zbog toga ulazio u nevolje, ali isto tako njegova znatiželja i nestašluk dovele su ga na ideje koje su postale izumi bez kojih današnji život ne bi bio moguć.
Djeca su za zadatak imala da izaberu jednu priču o Nikoli Tesli i pretvore je u strip, te da organiziraju kadrove i primjene perspektivu za Tesline anegdote. Svi radovi su vili kreativni i vrijedni pažnje.
Odbrana su dva rada koja su se istakla od ostalih i to radovi Erike Ledić i Klare Tomšić učenica Osnovne škole kralja Tomislava iz Zagreba koje će dobiti posebno priznanje i nagradu u sklopu manifestacije Tesla&frends i svečanog programa ˝Teslina golubica˝, dana 10.srpnja ove godine.Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni