Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli: Više od 130 kandidata pristupilo ovogodišnjem testiranju - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli: Više od 130 kandidata pristupilo ovogodišnjem testiranju

Objavio Dragica u Događanja · 8/3/2018 08:05:00
Na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 7. ožujka 2018. Prigodnim programom otvoren je Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli te održano prvi testiranje kandidata, učenika osnovnih i srednjih škola te studenata, njih čak 139.

Okupljenoj djeci i mladima u prigodnim govorima inspirativne poruke poslali su Katarina Milković, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, prof. dr. sc. Sandra Bischof, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Nedjeljko Perić, ravnatelj Inovacijskog centra „Nikola Tesla“, Ivan Bračić, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske, Markita Franulić, ravnateljica Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“ u Zagrebu, dr. sc. Jasminka Samardžija, profesorica na Rochester Institute of Technology Croatia, Ivanka Sluganović, ravnateljica I. tehničke škole Tesla u Zagrebu i Ivan Pražetina, učenik I. tehničke škole Tesla u Zagrebu. Programu su prisustvovali brojni predstavnici škola i fakulteta te partnerskih organizacija Udruge, među njima i Krešimir Renzo Prosoli, osnivač i direktor agencije za tržišno komuniciranje Real Grupa, zaslužne za produkciju i uspjeh izložbe Nikola Tesla – Mind from the future te Damir Kanaet, izvršni producent izložbe iz Real Grupe, Renato Filipin, viši kustos Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“ u Zagrebu, prof.dr.sc. Karolj Skala, savjetnika u Institutu Ruđer Bošković i drugi.

Ovogodišnji Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli otvorila je Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, a u programu je prezentiran i rad Udruge u protekloj godini. Događaj će glazbom uveličao kantautor Aleksandar Saša Kabiljo izvedbom autorskih skladbi „Promjena“ i „Put“.

Troje kandidata iz svake kategorije (osnovne škole, srednje škole, fakulteti) pristupit će finalnom testiranju koje će se održati također na Tekstilno-tehnološkom fakultetu 4. travnja ove godine. Po jedan kandidat iz svake kategorije bit će nominiran za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost čije će svečano uručenje biti održano 10. srpnja 2018. u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije Tesla&friends.

Iz medija:


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni