Otvaranje četrnaestog natječaja za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ 2023. - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Otvaranje četrnaestog natječaja za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ 2023.

Objavio Dragica u Događanja · 17/1/2023 17:40:00
Otvaranje četrnaestog natječaja za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ 2023.
Natječaj za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ i ove će godine biti otvoren na Danima Nikole Tesle u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu. Prigodan program otvorenja natječaja održat će se u ponedjeljak 30. siječnja s početkom u 17 sati.
Natječaj za ovu prestižnu godišnju nagradu otvara se četrnaestu godinu zaredom, a ove će ga godine otvoriti gospodin Ivan Ivanković, pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje Grada Zagreba, odnosno izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba.
Natjecatelji će se moći prijaviti za Nagradu u tri kategorije, Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima, kategoriji kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i kategoriji projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.
Natječaj će biti otvoren prigodnim programom iz kojeg izdvajamo panel raspravu pod nazivom „Voda temelj života“ čiji su sudionici dr. med. Lovorka Postružin, Dejan Nemčić; profesor geografije, Snježana Turalija; vlasnica obrta za poslovno savjetovanje GREENiKA, Ruža Grgurev; upraviteljica zadruge Pesla i doc. dr. sc. Vlatka Stupalo; članica Zavoda za vodni promet i voditeljica Laboratorija za planiranje i modeliranje u vodnom prometu na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.
Osim programa koji će se održati 30. siječnja, Dani Nikole Tesle, koje već tradicionalno organizira Tehnički muzej „Nikola Tesla“ povodom obljetnice Tesline smrti, nude prigodan program i u ostalim danima trajanja te manifestacije. Broj mjesta za događanja je ograničen, a ulaz je moguć samo uz pozivnice. Detalje o događaju pogledajte u programu Dana Nikole Tesle i programu otvorenja natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost.


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni