ODRŽAN SVEČANI PROGRAM I NATJECANJE IZ KVIZA ZNANJA IZ FIZIKE I OPĆEG ZNANJA O NIKOLI TESLI - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

ODRŽAN SVEČANI PROGRAM I NATJECANJE IZ KVIZA ZNANJA IZ FIZIKE I OPĆEG ZNANJA O NIKOLI TESLI

Objavio Dragica u Događanja · 8/3/2024 09:07:00
Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost i ove je godine, u četvrtak, 7.ožujka 2024. po petnaesti put ugostio natjecatelje Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli koji je dio natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla-Genij za budućnost.

U svečanom programu otvaranja, učenike i studente, te profesore i partnere Udruge pozdravili su red.prof.dr.sc. Anica Hursa Šajatović, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Renato Filipin, viši kustos Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“, prof.dr.sc. Miljenko Šimpraga, predsjednik Hrvatske zajednice inovatora, te mr.sc. Katarina Milković,prof. izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba i viša stručna savjetnica za mlade i tehničku kulturu Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade. Prisutnima se obratila i podijelila svoja iskustva u Natječaju, prošlogodišnja dobitnica nagrade, inovatorica Dragica Jerkov.

Ovogodišnji Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli službeno je otvorila Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, a program su obogatile glazbene izvedbe učenika Glazbene škole Zlatka Balokovića.

Nakon prigodnog otvaranja, učenici i studenti krenuli su s rješavanjem testova, a prisutni gosti imali su priliku družiti se na domjenku. Troje kandidata iz svake kategorije (osnovne škole, srednje škole, fakulteti) pristupit će finalnom testiranju .
Tri najbolja kandidata s najviše osvojenih bodova iz svih kategorija bit će nominirani za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost. Svečana dodjela nagrade održat će se 10. srpnja 2024. godine u Hotelu Esplanade u Zagrebu u sklopu manifestacije Tesla&friends, gdje će se slaviti inovativnost i znanstvena dostignuća mladih talenata.
  


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni