Održana edukativna radionica „Uvod u programski jezik Pyton“ - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Održana edukativna radionica „Uvod u programski jezik Pyton“

Objavio Dragica u Događanja · 15/3/2024 09:30:00
Edukativna radionica „Uvod u programski jezik Python“

Održana je radionica „Uvod u programski jezik Python“ u suradnji Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost ,Hrvatske zajednice inovatora i Hrvatske zajednice tehničke kulture. U drugoj po redu radionici iz ciklusa „Kako razviti inovativnost i kreativnost svakog pojedinca inspirirani Nikolom Teslom“, osnovnoškolci su zakoračili u svijet programiranja.
Voditelj radionice, Krešimir Orozović, dipl. ing., proveo je polaznike kroz osnovne koncepte Python programskog jezika. Djeca su kroz interaktivan pristup stekla osnovno znanje o analitičko-logičkim naredbama, te su imala priliku napisati svoj prvi kod u Pythonu, spremiti ga i koristiti.
Glavni cilj radionice bio je potaknuti razvoj algoritamskog načina razmišljanja kod djece te ih motivirati za učenje programiranja i upravljanje računalima. Kreativnost i inovativnost potičemo pružajući mladima alate i znanja koja će im u tome pomoći.
Nadamo se da će ova radionica biti samo početak njihovog uzbudljivog putovanja kroz tehnološki svijet.
Hvala svim sudionicima na izvanrednom angažmanu i znatiželji koju su pokazali. Nastavljamo zajedno graditi budućnost punu inovacija i kreativnosti!Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni