11/2012 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Izlet u Smiljan

Objavio Dragica u Događanja · 10/11/2012 13:05:00
Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost je dana 10.11.2012. godine posjetila Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu, rodnom mjestu Nikole Tesle. Uz redovne članove, posjetu su bili također nazočni prijatelji i poznanici Udruge.

Ovim izletom je uz upoznavanje novih članova Udruge, zajedničko druženje i razmjenjivanje ideja, potaknuto i jačanje Hrvatske kao domovine Nikole Tesle u svijetu. Nadalje, budući da Nikola Tesla nema dovoljnu promociju u Hrvatskoj, osobito bi se trebala obratiti pozornost da se ulaskom u Europsku Uniju pokrene inicijativa jačanja Teslinog imena i postojanja.

Nakon posjeta Memorijalnom centru gdje smo mogli vidjeti najpoznatije Tesline izume, njegovu kuću iz djetinjstva te čuti priču koja je pratila njegov život, članovi Izvršnog odbora Udruge posjetili su i Turističku zajednicu grada Gospića gdje im je bio cilj da razmjene zajedničke ideje, iskustva i potaknu još veću međusobnu suradnju.

Na posljetku su se obje strane složile da bi trebale više raditi na umrežavanju svojih ideja obzirom da bi one tada dobile mnogo veće značenje i uspješnije rezultate. Razgovaralo se također i o potencijalnom umrežavanju nacionalnog parka Plitvička jezera sa Smiljanom, postavljanju raznih info kutaka koji bi informirali posjetitelje da mogu posjetiti i područje Memorijalnog centra, te o mnogim drugim idejama koje bi Teslu stavile u središte zbivanja.


< Slike sa izleta


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni