05/2013 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Kako riješiti barijere prema kreativnosti

Objavio Dragica u Događanja · 14/5/2013 14:06:00
Predavanje Udruga inovatora Hrvatske i Udruga Nikola Tesla genij za budućnost u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture organizirala je 14. svibnja 2013. godine novo predavanje koje je održao gospodin Martyn Carruthers s temom KAKO RIJEŠITI BARIJERE PREMA KREATIVNOSTI.

Martyn Carruthers (V. Britanija /Kanada), po struci nuklearni fizičar, radio je kao predavač u nuklearnim postrojenjima, a zatim za kanadsku vladu na zaštiti od nuklearne radijacije. Kao predavač nuklearne fizike, primijetio je da brojni ljudi imaju problema u učenju fizike zbog negativnih uvjerenja o sebi i svojim sposobnostima. To ga je potaklo na istraživanje i primjenu tehnika ubrzanog učenja, NLP-a, obiteljske terapije i drugih metoda orijentiranih na promjenu uvjerenja i emocionalnih obrazaca. U suradnji s terapeutima kao što su Janelle Doan u Kanadi i Annegret Hallanzy u Njemačkoj, usmjerio se na proučavanje obitelji kao sustava i skrivene obiteljske dinamike. Stečena znanja primjenjuje unutar posljednjih 25 godina pružajući pomoć pojedincima koji žele ostvariti svoje potencijale. Martyn ima bogato iskustvo podučavanja diljem svijeta, od Kanade preko Južnoafričke republike do Singapura, uključujući većinu europskih zemalja.

Svoja bogata iskustva podijelio je i s tridesetak sudionika predavanja u Dalmatinskoj 12.Naglasio je kako moramo znati da svi mi imamo vlastiti put prema kreativnosti i da vlastita kreativnost je naš cilj.

Poruka predavača je. „Igrajte se s idejama. Zabavljajte se kao djeca što se igraju s lego kockama. Vratite se u djetinstvo. I kada vam u toj zaigranosti sine ideja i dođete do nekog rješenja recite osobama oko sebe: Rješenje mi je došlo u snu“.

< Slike


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni