03/2015 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Nominacije za Godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost 2015.

Objavio Dragica u Događanja · 23/3/2015 15:21:00
 Stručni ocjenjivački sud godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost ocijenio je pristigle prijave na natječaj za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost koja će biti dodijeljena 9. srpnja ove godine u sklopu obilježavanja Dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija.
U kategoriji kreativnog i inovativnog proizvoda, uporabnog predmeta ili suvenira inspiriranih likom i djelom Nikole Tesle ili replike Teslinog izuma koji se ističe jedinstvenim imidžom, funkcionalnošću, kvalitetom te tržišnim prihvaćanjem nominirani su: Univerzalni bežični punjač Ivana Kožara iz Elektroničkog i računalnog kluba Ivanić Grad, Detektor električnog luka Ivice Bevande iz Topolovca i projekt „Nikola Tesla je naš učitelj“ Aleksandre Ivanac i Osnovne škole Sveta Klara iz Zagreba.

U kategoriji Teslinog proširenog djelovanja koja se odnosi na zaštitu okoliša, korištenje obnovljivih izvora energije i projekata usmjerenih poticanju kreativnosti i inovativnosti nominirani su projekti : Inteligentno upravljanje fotonaponskim sustavima GSM/GPRS protokolom zagrebačkog studenta RIT-a Croatia Tina Herljevića, Cloud security system Tina Biršića iz Elektroničkog i računalnog kluba Ivanić Grad i Eco garbage truck inovatorice Dijane Karačić iz Zagreba.
Finalisti Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli

U kategoriji Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli poznati su finalisti ovog natjecanja koji će 2. travnja ove godine u 17 sati pristupiti i finalnom natjecanju na Tekstilno- tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Finalisti kviza u skupini osnovnih škola su Grgur Bencić, Tia Kobasić Čonč i Toni Markoja, učenici Osnovne škole kralja Tomislava iz Zagreba. Najbolje poznavanje fizike i djela Nikole Tesle među srednjoškolcima ove su godine pokazali Hana Cepić, Sara Cepić i Valentina Meglaj, učenice Gimnazije Sesvete, dok su među studentima najuspješnije bile Anamarija Baković, Ana Knežević i Žana Vuković, studentice Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.


Otvoren Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli u organizaciji Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost

Objavio Dragica u Događanja · 10/3/2015 15:23:00

Dogovorena suradnja UNT-a i Gimnazije Karlovac na promicanju djela Nikole Tesle

Objavio Dragica u Događanja · 10/3/2015 15:20:00

EDUKATIVNA RADIONICA „KAKO POVEĆATI KREATIVNOST I INOVATIVNOST SVAKOG POJEDINCA“

Objavio Dragica u Događanja · 3/3/2015 15:17:00
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni