04/2021 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Edukativna radionica „Auto na vodik – energija 21. stoljeća“

Objavio Dragica u Događanja · 13/4/2021 09:47:00
Edukativne radionice
KAKO RAZVITI KREATIVNOST I INOVATIVNOST SVAKOG POJEDINCA – INSPIRIRANI NIKOLOM TESLOM

Udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost i Udruga inovatora Hrvatske u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture organizirali su treću u nizu ovogodišnjih edukativnih radionica koja će se održati u ponedjeljak, 10. svibnja 2021. u 16.00 sati u prostoru I. tehničke škole Tesla u Zagrebu (Ulica Vjekoslava Klaića 7).
Cilj radionice „Auto na vodik – energija 21. stoljeća“ je edukacija o vrijednosti i važnosti korištenja alternativnih izvora energije na koje je i sam Nikola Tesla upućivao. Sudionici radionice imaju priliku prisustvovati predavanju dvojice voditelja – Ružice Lončar, prof. geografije i Filipa Mateše, mag. ing. mech. – koji će predstaviti sklopljeni model automobila koji se sastoji od četiri osnovna dijela koji čine izvor napajanja: gorive ćelije, spremnik za vodik i kisik, kao proizvodi generiranja, te elektromotor. Predstaviti će dva režima rada modela, pritom prezentirajući mogućnosti tehnologije gorivih ćelija koja je potpuno čista i ekološki najprihvatljivija.
U ovom nagrađivanom projektu su sudjelovali učenici I. tehničke škole Tesla. Radionica je namijenjena edukatorima, učenicima i studentima te svim zainteresiranima za nove tehnologije i obnovljive izvore energije.
Zbog epidemioloških mjera je broj sudionika ograničen. Na radionici će sudjelovati đaci I. tehničke škole Tesla, članovi Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost i Udruge Inovatora Hrvatske, a zainteresirane upućujemo na prijenos uživo (online) na Facebook stranici Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost također s početkom u 16.00 sati.


Nominirani kandidati iz kategorije „Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli“

Objavio Dragica u Događanja · 7/4/2021 18:41:00
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni