06/2017 - Događanja - Udruga Nikola Tesla | Genij za budućnost

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Od 9. do 11. srpnja u Zagrebu obilježavanje Dana Nikole Tesle

Objavio Dragica u Događanja · 15/6/2017 07:02:00
Trodnevnom manifestacijom Tesla&friends u Zagrebu će se od 9. do 11. srpnja obilježiti 161. obljetnica rođenja izumitelja Nikole Tesle i Dan Nikole Tesle – dan znanosti, tehnologije i inovacija. Manifestaciju već osmu godinu zaredom organizira Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost.

Prvog dana manifestacije svi zainteresirani moći će poslušati predavanje o ovom izumitelju u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ i koncert Ane Rucner na Bundeku. Drugog dana manifestacije bit će položeno cvijeće na Teslin spomenik u Zagrebu uz prigodan program. Istog dana u večernjim satima održat će se svečana proslava i dodjela godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost u Hotelu Esplanade te kazališna predstava Filipa Šovagovića Tesla Anonimus u GDK Gavella. Predstava će se moći pogledati i zadnjeg dana manifestacije 11. srpnja, kada će biti održana i konferencija Tesla u Zagrebu na temu Tesla u znanosti i primjena Teslinih izuma.

Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Grada Zagreba, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, Turističke zajednice Grada Zagreba, Rochester Institute of Technology Croatia i Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb.
Sva događanja, osim svečane proslave i dodjele godišnje nagrade u Hotelu Esplanade, otvoreni su za posjetitelje.

Detaljan program događanja preuzmite na ovom linku Tesla & friends 2017.


Natrag na sadržaj | Natrag na glavni meni